Recept na domácí sádlo jako od babičky. Na chleba už nebudete chtít namazat nic jiného

Fotografie: Pexels

Vyzkoušejte tento tradiční vylepšený recept na sádlovou pomazánku. Připravte si doma snadnou pochoutku jako od babičky. Tajnou přísadou je cibule a kuřecí maso.

Pokud jste milovníci masa a sádla, pak je tento recept přímo pro vás. Podle receptu si zvládnete připravit pomazánku jako od milované babičky. Sádlo s krajícem chleba vás opět vrátí do dětských let. Tato pochoutka vám nezabere moc času, avšak ohromí svou osobitou chutí. Jestliže ji zase okusíte, už nebudete chtít být bez ní.

Ingredience na přípravu sádlové pomazánky

  • 1 kg kuřecího masa
  • 1 kg sádla
  • 2 cibule
  • špetka soli
Fotografie: Pixabay

Postup přípravy pomazánky ze sádla

Začnete tím, že obě cibule oloupete a poté nakrájíte na větší kousky. Kuřecí maso také nakrájejte však tentokrát na malé kostičky. Tuk si mezi tím rozehřejte na pánvi. Zvolte takovou, aby byla dostatečně hluboká a neměli jste problém s tím, že by něco vypadávalo ven. Možná pro vás bude lepší volbou hrnec. Dále k tuku přihoďte i cibuli a kuřecí. Dejte na malý plamen.

Fotografie: Pixabay

Zahřívejte a nezapomínejte míchat, dokud se sádlo plně nerozpustí a kuřecí nebude do zlatova opečené. Hlídejte si nižší teplotu. Tím zajistíte, že se nevytratí žádné chutě. Jakmile máte hotovo, vezměte odolné zavařovací sklenice a každou z nich pořádně horkou vodou vymyjte. Pak je už můžete naplnit produktem, ale nezapomeňte nechat 1 centimetr místa od kraje. Nakonec pokryjte pečicím papírem a zavažte nití.

S čerstvým chlebem chutná nejlépe

Takto hotovou pomazánku skladujte vždy buďto v lednici, či alespoň na chladném místě. Vychutnáte si ji nejvíce s krajícem čerstvého chleba. Při každém soustu se budete cítit zase jako za mlada. Když jste se nemohli dočkat návštěvy u oblíbené babičky, která vždy navařila a upekla, co jste si jen přáli. Sádlo na chlebu s opečenou cibulkou byla ta největší slast.

Fotografie: Pixabay

V supermarketech byste dnes určitě podobný produkt našli také. Avšak bude plný konzervantů a kvalitou si nikdy nebudete tak jisti jako, když si to uděláte doma. Navíc tyto často dost umělé konzervy se nemají šanci vyrovnat chutí s poctivým domácím sádlem. Pokud si pokrm připravíte sami, nebudete muset mít pochybnosti o kvalitě.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]