Arašídové kuličky přijdou vhod i jako cukroví. Zvládnete je bez pečení

Tyto arašídové kuličky mohou být skvělou volbou, když chcete připravit netradiční vánoční cukroví. Zaujmou nejenom chutí, ale i jednoduchou přípravou. Patří mezi ty druhy, které zvládnete připravit i bez pečení. A uvidíte sami, že až je dáte na stůl, tak se do nich doslova jenom zapráší. To vám garantujeme.

Jaké ingredience jsou na přípravu potřeba?

To, že jsou tyto arašídové kuličky velmi jednoduché na přípravu, to jasně potvrzuje i seznam ingrediencí, bez kterých se neobejdete. Zajímá vás, o jaké se jedná? Je to jenom šestice běžných věcí:

  • 10 dkg arašídů
  • 10 dkg sušenek
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 5 lžic džemu
  • 15 dkg hořké čokolády
  • 1 lžíce oleje

Jde se na to. Začínáte se těstem

Jako první je třeba připravit těsto. Nejprve vezměte arašídy, které je třeba rozdrtit na velmi jemnou konzistenci. V tom vám pomůže třeba kuchyňský mixér. Ten doporučujeme využít také na druhou složku těsta, kterou jsou sušenky. I ty je třeba nadrtit na velmi jemnou konzistenci. K této dvojici základních složek přidáte vanilkový cukr, dále džem a ještě olej. Potom už stačí pouze zpracovávat těsto. Na to je nejlepší osvědčená ruční práce, jelikož těsto je přece jenom spíše tužší, a ne každý kuchyňský robot si s ním poradí.

Vytvářejte kuličky

Když je těsto hotové, vytvářejte arašídové kuličky. A to jednoduše v ruce, ve svých dlaních. Snažte se brát vždy stejné množství těsta, aby jejich velikost byla, pokud možno stejná. Následně je dejte na talíř, který umístěte na 30–60 do lednice. Potom je vyjměte a dokončete pomocí polevy.

Obalte je v čokoládě

Mezi tím, co jsou arašídové kuličky v lednici si můžete připravit polevu. A to tak, že hořkou čokoládu rozpustíte buď ve vodní lázni, nebo ji rozpustíte nad párou. Potom už stačíc brát jednotlivé kuličky, píchnout do nich párátko, obalit je v čokoládě a tu nechat ztuhnout. A máte hotovo. Přejeme dobrou chuť.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]