Skvělý, chutný, rychlý a jednoduchý banánový koláč s mlékem

Pečení lahodného banánového koláče už nemůže být jednodušší. Stačí jen vše rozšlehat a následně nalít do formy.

Domácí banánové koláče mají jen samé výhody. Jsou velmi chutné a navíc neuvěřitelně šťavnaté. Pojďme tedy společně připravit jednoduchý banánový koláč s mlékem, který se vám jednoduše rozpustí v ústech. Příprava je opravdu expresně rychlá a jednoduchá, tudíž dezert stihnete připravit i nečekané návštěvě.

Základem jsou samozřejmě banány

Na recept je třeba mít doma čtyři banány, 50 mililitrů slunečnicového oleje, 200 gramů cukru, 3 vejce, 200 mililitrů mléka, 300 gramů pšeničné mouky, prášek do pečiva a moučkový cukr. V mixéru rozšlehejte tři banány s olejem a potom přidejte cukr a vejce. Šlehejte pak všechny ingredience dohromady po dobu osmi minut. Potom přidejte mléko a mouku a opět šlehejte. Nyní je čas na prášek do pečiva. Těsto s ním důkladně promíchejte.

Zapékací misku vymažte olejem nebo máslem a vysypte moukou, použít můžete také pečící papír, je však potřeba dát ho nejen na dno, ale také po obvodu formy na pečení.

Vyšlehané banánové těsto do formy nalijte a pak můžete dát dort na hodinu do trouby. Ta by měla být předehřátá na 180 stupňů. To je z přípravy před pečením opravdu všechno. Nyní zbývá jen dort nechat péct a pak si na něm pochutnat.

Po upečení dozdobit

Zbyl vám jeden banán, který je třeba nakrájejte na kolečka. Právě ta ozdobí vršek upečeného vláčného dortu. Na povrchu můžete dort ještě posypat moučkovým cukrem, případně kakaovým práškem. Pokud máte rádi vyšlehanou smetanu, můžete použít také ji. Skvěle však budete chutnat také trocha zakysané smetany, která chuť velmi ozvláštní. Dort můžete pochopitelně udělat také ve slavnostním duchu.

Pokud potřebujete, aby dort vypadal slavnostněji, zkuste ně něj připravit například ještě polevu a dozdobit do například čokoládovými kousky. Případně můžete koupit další zdobení na dort jako jsou nejrůznější postavičky, květiny nebo zápichy. Velmi záleží na tom, pro koho bude dort ve výsledku určený. Chutnat však bude zaručeně všem strávníkům od nejmenších dětí po nejstarší a zkušené hospodyňky.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]