Bramborový salát s domácí majonézou na německý způsob. Přípravu zvládne každý

Bramborový salát s domácí majonézou se skvěle hodí k obědu i k večeři, jako příloha i jako hlavní chod. Doma si jej připravíte snadno a rychle.

Saláty jsou oblíbenou pochoutkou jak k obědu, tak k večeři. Mohou být lehké, syté, dietní nebo i plné majonézy. Co je na nich skvělé, že mohou být podávány jako příloha i jako samotný pokrm s pečivem. Co se týká salátů, meze se fantazii skutečně nekladou. V podstatě si jej můžete udělat z různých ingrediencí, které máte rádi. Pokud ale máte chuť na lahodný salát, jen zrovna nemáte žádný nápad na recept, rádi bychom vás inspirovali dnešním tipem na jednoduchý tradiční německý salát.

Ingredience k přípravě salátu na německý způsob

K přípravě dnešního salátu budete potřebovat několik ingrediencí. Všechny jsou snadno dostupné v každém obchodu. Salát je skutečně jednoduchý na přípravu, takže nebudete muset stát celé odpoledne u kuchyňské linky, v podstatě všechny složky smícháte v jedné míse a pak už si jen užíváte vzájemné spojení všech chutí.

  • 1 kg brambor
  • 400 g zelí
  • 1 ČL soli
  • 2 PL jablečného octa
  • 2 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 6 PL olivového oleje
  • 200 g rostlinného oleje
  • 5 ks nakládaných okurek
  • 100 g mléka
  • 2 PL dijonské hořčice
  • Sůl
  • Pepř

Rychlý způsob přípravy německého salátu

Brambory důkladně omyjte pod tekoucí vodou a dejte vařit i se slupkou do osolené vody. Mezitím si nakrájejte cibuli nadrobno nebo, máte-li raději, na půlkolečka. Osmažte dozlatova a nechte na straně. Jakmile jsou brambory měkké, vodu slijte a nechte vychladnout, abyste je mohli oloupat a nakrájet na kostičky.

Fotografie: Unsplash

Nyní si vytvořte domácí majonézu. Do jiné misky si nasekejte nakládané okurky v libovolném tvaru, přidejte nakrouhané zelí, dochuťte jablečným octem a solí, olivovým olejem a vše důkladně promíchejte, aby se všechny chutě spojily. Přidejte nasekaný česnek a všechny složky rozmixujte tyčovým mixérem. Přilijte rostlinný olej s mlékem a solí a opět pomocí mixéru vytvořte hustou, jemnou omáčku s jednotnou konzistencí. Naposledy přidejte dijonskou hořčici, která dodá domácí majonéze ostřejší chuť.

Připravené brambory ochuťte domácí majonézou, zasypte vychladlou smaženou cibulkou a nechte odležet v lednici po dobu alespoň 30 minut. Mezitím si můžete k salátu připravit pečenou bagetu v troubě mazanou rostlinným olejem, utřeným česnekem a posypanou strouhaným sýrem.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]