Černý kmín je koření, které může pomoci v boji s epilepsií a dalšími zdravotními problémy

Černý kmín není jenom koření, ale skvělý přírodní lék na řadu zdravotních problémů. Podívejte se, s čím vším vám dokáže pomoci. Je ukázkou toho, jak velkou sílu může mít příroda. Nyní ho budete přidávat do jídla jak pro jeho chuť, tak i proto, že dokáže pomoci se zdravotními problémy.

Faryngitida

Poměrně nepříjemný zánět, který se nemusí léčit jenom klasickými léky. Použít se může také černý kmín, který pomáhá se zánětem, snižuje celkovou bolest a funguje jako dobrá dezinfekce. Ideální kombinace při mnoha problémech.

Diabetes

Konkrétně ten druhého typu, který souvisí s vysokým krevním cukrem. Černý kmín dokáže nejenom regulovat jeho celkové množství v krvi, ale také prospívá slinivce, která s cukrovkou přímo souvisí.

Epilepsie

Velmi nepříjemný zdravotní problém. Kdo epilepsií trpí, ten by měl zvýšit dávky tohoto zajímavého koření. Díky tomu může dojít jak ke snížení počtu záchvatů, tak může dojít také k tomu, že ty budou mít mnohem mírnější průběh.

Krevní tlak

Jste v rizikové skupině a máte ho celkem velký? Pokud ano, dá se srazit přírodní cestou. Pomocí černého kmínu. Kromě toho že tlak optimalizuje dokáže snížit také riziko výskytu možných krevních sraženin.

Plísňová onemocnění

Mohou se objevit kdekoliv a platí, že se jich nejlépe zbavíte právě pomocí černého kmínu. Pokud vás plísně trápí i přímo na povrchu těla, je dobré mazat kůži olejem z tohoto koření. A plísně vymizí.

Žaludeční potíže

Je jedno, zda se jedná o potíže s trávením, bolesti žaludku, křeče, nebo třeba nadýmání. Pokud máte po každém jídle problémy, je dobré do něho přidat právě trochu černého kmínu a zajistit si, že optimalizujete činnost nejenom svého žaludku.

Imunita

Zlepšete ji a buďte ochráněni před celou řadou běžných nemocí. Nemusí to být jenom ovoce a zelenina. Jak je vidět, velmi dobře vám může pomoci také kmín. Zkuste ho.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]