Svačiny by se během dne neměly vynechávat. Alespoň to tak tvrdí někteří výživoví poradci. S pomocí tohoto receptu si můžete udělat naprosto lahodný pokrm.
To, že by se mělo jíst až 5 pokrmů denně, je velmi známý fakt. Mnohdy je některými poradci na výživu vyvracen, naopak někteří zase kladou důraz i na povinné svačiny. Přesně na tyto svačiny mívá spousta lidí problém vymyslet něco vhodného. Tím by mohl být například chléb s pomazánkou, kterou si můžete vytvořit s pomocí pár ingrediencí a tohoto receptu.
Co budete potřebovat
- 6 krajíců chleba
- 3 ks vajec
- 1 ks taveného sýra
- 1 stroužek česneku
- 2 polévkové lžíce majonézy
Osmažte chléb na pánvi
Připravte si všechny krajíce chleba, které budete potřebovat. Vezměte si dostatečně velikou pánev, aby se vám do ní vešly všechny krajíce naráz. Pánev na plotýnce rozehřejte na střední plamen. Poté do ní vložte krajíce chlebu a lehce je na sucho osmažte, v žádném případě nepřidávejte olej ani jiné tuky. Až se vám krajíce zbarví do lehce zlatavé barvy, tak pánev vypněte a krajíce z ní vyndejte.
Uvařte všechna vejce
Následně si vezměte nějaký menší hrnec, aby se vám do něj vešly 3 vejce. Naplňte hrnec dostatkem vody a dejte vodu vařit. Jakmile voda dosáhne varu, dejte do ní vejce a uvařte je natvrdo. Po dovaření dejte vejce zchladit do studené vody, aby se daly lépe oloupat. Oloupaná vejce poté nastrouhejte do větší misky, ve které budete tvořit pomazánku.
Zbývá dokončit pomazánku
Do misky s nastrouhanými vejci nadále přidejte ještě tavený sýr, prolisujte stroužek česneku a přidejte majonézu. Pak už vám zbývá všechny tyto ingredience důkladně promíchat, aby se všechny chutě smíchaly do jedné. Pokud budete chtít, můžete do směsi přidat vaše oblíbené bylinky, aby pomazánka byla více dle vašich preferencí.
Můžete svačinu servírovat
Nakonec už nezbývá nic jiného, než hotovou pomazánku nechat nějakou dobu v lednici, aby se trochu uležela. Pak už jen hotovou pomazánku namažte na osmažené krajíce chleba a máte svačinu hotovou. Tento pokrm je ideální svačinou jak na dopoledne, tak i odpoledne. Někteří lidé jej dokonce preferují i na večeři. Je tedy jen na vás, kdy se rozhodnete si tento skvělý pokrm vychutnat.
Napište komentář