Objevili jsme zapomenutý recept na nejchutnější českou pomazánku

opečený-chléb-s-pomazánkou

Spousta lidí si často odepírá večeře, protože nemají po příchodu z práce čas na vaření. S pomocí tohoto receptu se naučíte rychlou a chutnou pomazánku.

Někteří lidé si celkem pravidelně nedávají večeři. Často bývá důvodem lenost či málo času na to, aby nějaké to jídlo připravili. To poté lidi řeší buď právě tím, že vůbec nevečeří nebo si objednají nějaké nezdravé jídlo z restaurace. Dříve nebo později pak tito lidé řeší problémy s nadváhou, které patří mezi časté jevy těch, kteří buď jedí nepravidelně nebo hodně nezdravě. Tento recept by mohl být řešením, jak večeře nevynechávat.

Co budete potřebovat

  • 3 ks vajec
  • sůl dle chuti
  • 100 g tvrdého sýra
  • 2 čajové lžičky cukru
  • svazek kopru
  • 1,5 polévkové lžíce octa
  • 7 stroužků česneku
  • 150 ml vody
  • 180 g konzervovaného tuňáka
  • 1 ks cibule
  • 4 polévkové lžíce majonézy
  • krajíce chleba dle potřeby

Ušetříte za ingredience

Dle seznamu ingrediencí některým lidem již došlo, že se tato pomazánka skládá ze surovin, které většinou má každý člověk doma. Přípravu receptu začněte tím, že si opečete krajíce chleba v toustovači či na pánvi na sucho. Chléb opečte dozlatova. Následně si dejte vařit vodu na vejce, která uvařte natvrdo.

smíchané-ingredience-na-pomazánku

Připravte zbytek pomazánky

Mezitím, co se vám vaří vejce, si nakrájejte cibuli nadrobno a dejte ji do misky. Do této misky přilijte vroucí vodu, ocet a nechte přibližně 10 minut cibuli marinovat. Mezitím do druhé misky nastrouhejte tvrdý sýr a uvařená vejce, která oloupejte. Pokud dáte vejce ihned po dovaření do studené vody, půjdou vám oloupat o něco lépe. Ke všemu následně nasekejte kopr na drobné kousky.

namazané-opečené-chleby-pomazánkou

Dokončete pomazánku

Marinovanou cibuli slijte přes sítko, abyste se zbavili nálevu, ve kterém se marinovala. Otevřete konzervu tuňáka a zbavte se přebytečného oleje, ve kterém je naložený. Všechny ingredience poté dejte do jedné misky, do které ještě prolisujte stroužky česneku, přidejte 4 polévkové lžíce majonézy a vše důkladně promíchejte. Pak už jen namažte pomazánku na opečené chleby a máte hotovo. Tuto večeři máte připravenou během pár minut a vystačí vám na více dní, takže druhý den ušetříte čas.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*