Pokud máte rádi jablečný koláč, tento rychlý a jednoduchý recept vás jistě potěší. Budete potřebovat pouze sladká a chutná jablka a dobrou pánev.
Jablečným koláčem ještě nikdy nikdo nikoho neurazil. Je to chutný pokrm, jehož příprava většinou nezabere moc času ani úsilí. Zkusili jste si však připravit tento dezert již i na pánvi, a to během pouhých patnácti minut? Zní to sice jako šílenost, ale postup tohoto receptu vás pravděpodobně překvapí. Vaření se s dobou zdokonaluje a světlo světa spatřují čím dál zajímavější recepty. Podívejte se tak níže na potřebné kroky, kterými dosáhnete dokonalého jablečného koláče.
Jablečný koláč z pánve
Ačkoliv na internetu můžete najít spoustu návodů a receptů, jak si připravit chutný jablečný koláč, tento postup jste určitě ještě nikdy neviděli. Budete na něj totiž potřebovat pouze chutná jablka a pánev, která se vám nebude připalovat. Ano, seznamte se s receptem na chutný jablečný koláč, který si připravíte během patnácti minut na pánvi. Nemějte však strach, jeho příprava je ještě jednodušší, než u běžného postupu. K jeho přípravě tak budete potřebovat následující ingredience:
- 2 chutná čerstvá jablka (jedno z nich může být i kyselé)
- Plátek kvalitního másla
- 20 mililitrů vody
- 20 mililitrů citronové šťávy
- 20 gramů skořice a cukru
- 200 gramů zakysané smetany
- 50 gramů másla
- 130 gramů mouku
Postup vaření:
- Nejprve ze všeho si nakrájejte jablka na tenké plátky (pro vyvážení chuti můžete použít jak sladká, tak i kyselá jablka)
- Na pánvi rozpusťte kousek kvalitního másla, přidejte plátky jablek, pořádně promíchejte, zalijte vodou a citronovou šťávou a posypte cukrem a skořicí.
- Nechte směs smažit několik minut pod pokličkou, dokud jablka dostatečně nezměknou.
- Mezitím si smíchejte vejce s cukrem a vanilkou (množství cukru přidejte podle toho, jak moc sladké koláče máte rádi)
- Do vaječné směsi přidejte rozpuštěné máslo, zakysanou smetanu a všechny ingredience společně vyšlehejte metličkou.
- Přidejte prosátou mouku a těsto dále dobře prohněťte (pokud je hmota velmi hustá, přidejte 20 mililitrů mléka).
- Hotové těsto nalijte na plátky jablek na pánvi, přikryjte pokličkou a smažte dalších 12 minut na mírném ohni.
- Pomocí talíře koláč otočte a několik minut jej smažte ještě pár minut z druhé strany.
- Po vychladnutí můžete podávat měkký, voňavý a nadýchaný koláč plný šťávy. Dobrou chuť!
Pokud vám ještě chybí nějaká poleva, vyšlehejte zakysanou smetanu s moučkovým cukrem a potřete krémem vršek koláče.