Jídla z masa se na našich talířích vyskytují pravidelně. Mnohdy je ale obtížné vymýšlet stále nový a nový recept a zároveň zaujmout jedinečnou chutí. Tento recept ale vše splňuje.
Maso již nepatří mezi sváteční jídla, jako tomu bylo v minulosti, naopak. Na našich stolech se vyskytuje pravidelně, a tak je pro kuchaře a kuchařky mnohdy velmi komplikované objevit takový recept, kterým by dokázali překvapit. Zajímavé je, že pro chutné a originální jídlo nemusíme jít do moderní kuchyně. Velmi se vyplatí hledat u našich předků.
Ingredience na přípravu masa podle starého receptu:
- vepřové maso,
- konzervovaný ananas,
- cherry rajčata,
- sýr – 180 gramů,
- cibule – 2 kusy,
- sůl a
- majonéza.
Kombinace masa a ananasu vytvoří jedinečnou chuť
Jako první si vezmeme do ruky ananas, který si nakrájíme na malé kostičky. Z připraveného masa uděláme steaky tak, aby každý z nich měl tloušťku zhruba 2 centimetry. Přes potravinovou fólii ještě každý kousek masa naklepeme tak, aby nám vznikly tenké řízky. Ty dochutíme solí a pepřem, a to ideálně z obou stran.
Přidáme další zeleninu a naplníme pekáč
Připravenou cibuli si nakrájíme na půlkolečka a na malé kousky si nakrájíme také cherry rajčátka. Na hrubém struhadle si nastrouháme sýr. Jakmile máme všechny komponenty připravené, vezmeme si pekáč nebo plech. Ten vymažeme olejem a vytvoříme cibulové lůžko, na které budeme postupně přidávat jednotlivé suroviny.
Díky tomuto šunkovému salátu nepřiberu o Vánocích ani deka. Lahodný recept je u nás hitem už 3. rokem
Vrstvíme plech, dokud není plný
Na připravené cibulové lůžko umístíme kousky masa, které zakryjeme ananasem. Na vrstvu ananasu přidáme další vrstvu masa a tu nyní zakryjeme rajčaty. Takto připravený plech zasypeme nastrouhaným sýrem a na povrch umístíme vrstvu majonézy. Maso pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů po dobu 35 minut.
Napište komentář