Vyzkoušejte tento svěží citronový řez, ve kterém je krém z bílé čokolády. Na nedělní odpoledne naprosto ideální.
Milujete pečení? Tak v tom případě je dost možné, že máte pocit, že jste už upekli úplně všechno a neexistuje žádný nový recept. Ale v tom se mýlíte, tento citronový řez s krémem z bílé čokolády jste ještě rozhodně nedělali. Jakmile ho ochutnáte, poznáte, co znamenají slova nebe v hubě. Tak co, zkusíte ho?
Co budete potřebovat
Na těsto
- 5 vajec
- 5 lžic cukru
- 3 lžíce oleje
- 5 lžic mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- citronová šťáva
Čokoládový krém
- 300 g bílé čokolády
- 380 ml smetany
Citronový krém
- 100 ml citronové šťávy
- 150 g cukru
- 2 vejce
- 80 g másla
Je to vážně moc dobré
Nejprve oddělte bílky od žloutků. Pomocí mixéru ušlehejte bílky spolu s cukrem a lžičkou soli. Jakmile vám vznikne tuhý sníh, přidejte žloutky, jeden po druhém. Vše dobře promíchejte. Přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a polévkovou lžíci citronové šťávy. Vzniklé těsto nalijte do formy vyložené pečicím papírem a pečte při 170 stupních asi 30 minut. Zatímco se korpus peče, připravte si krémy.
Jak na krémy
Pro citronový krém smíchejte citronovou šťávu s cukrem na mírném ohni do hladka. Přidejte 2 rozšlehaná vejce a dobře promíchejte. Po získání hustého krému směs odstavte z ohně a přidejte máslo. Pro přípravu čokoládového krému dejte smetanu na mírný oheň. Když se začne vařit, smetanu stáhněte z ohně a přidejte bílou čokoládu. Míchejte, dokud se úplně nerozpustí. Nechte 3 hodiny v lednici a poté vyšlehejte do nadýchaného krému.
Za chvíli máte hotovo
Korpus si rozřízněte na 3 stejné části. Rovnoměrně naneste citronový a čokoládový krém. Nahoru přidejte další plátek těsta a postup opakujte. Poté dejte na 2 – 3 hodiny do lednice a po této době rozkrájejte na stejné kousky. Podávejte například k odpolední kávě. Přejeme vám dobrou chuť!
Napište komentář