Čokoládovo-jahodový tvarohový koláč je lahodný a vhodná pro každou příležitost

Jahodový koláč kombinovaný s čokoládou a tvarohem je to nejlepší, co si můžete představit na sobotní odpoledne. Obě příchutě se skvěle doplňují. Není divu, že je domácí kuchařky, ale i profesionálové často kombinují ve svých dezertech. Podívejme se, co všechno budete potřebovat na výrobu tohoto jedinečného zákusku.

Na základ stačí:

  • 200 g sušenek,
  • 120 g másla.

Ingredience na čokoládovou náplň:

  • 700 g smetanového sýra,
  • 200 g čokolády,
  • 100 ml mléka,
  • 2 lžíce želé.

Na jahodovou náplň budete potřebovat:

  • 300 g smetanového sýra,
  • 350 g jahod,
  • 2 lžíce vanilkového cukru,
  • 70 ml mléka,
  • 2 lžíce želatiny.

Na dokončení si připravte také:

  • 300 g jahod,
  • 1 sáček jahodového želé,
  • 400 ml horké vody.

Způsob přípravy

Jako první připravte základ. V hrnci rozpusťte máslo. Sušenky rozdrťte a spojte s rozpuštěným máslem. Směs rozetřete na dno kulatého podnosu o průměru 24 cm a dejte ho do lednice. Nyní si připravte čokoládovou náplň. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a nechte vychladnout. Přidejte smetanový sýr a dobře promíchejte mixérem. Želatinu rozmíchejte v mléku, dejte nad oheň, aby se ohřála (nevařte ji). Poté nechte vychladnout.

Připravenou želatinu dejte do smetanového sýra s čokoládou. Získanou směs vložte na připravený základ na podnosu. Uhlaďte a dejte zpět do lednice. Nyní si připravte jahodovou náplň. Smíchejte smetanový sýr s vanilkovým cukrem. Jahody dejte do mixéru, abyste dostali pěnu. Spojte dohromady. Připravte želatinu jako předtím a přidejte ji k jahodám. Výslednou směs vylijte na čokoládovou a celý podnos dejte opět do lednice.

Konečné úpravy

Jahody nakrájejte na plátky a rozložte je nahoru. Poté připravte želé. Jahodové želé rozpusťte ve 400 ml vody a nechte vychladnout. Poté ho nalijte na koláč. Dezert dejte na pár hodin do lednice. Klidně ho tam nechte přes noc. Poté stačí nakrájet a podávat.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]