Čokoládový dezert, který budete mít hotový do deseti minut

Tento recept je jako dělaný pro ty hospodyňky, které nerady pečou složité koláče a buchty v troubě. Čokoládový dezert totiž připravíte zcela bez pečení v několika málo minutách. Výsledek bude velmi chutný, přesvědčte se sami.

Potřebné ingredience na přípravu nepečeného čokoládového dezertu

Než se pustíte do přípravy této čokoládové dobroty, obstarejte si:

  • 500 mililitrů mléka + 125 mililitrů na máčení sušenek
  • 150 gramů moučkového cukru
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 75 gramů kakaového prášku
  • 1 lžičku vanilkového extraktu
  • 2 lžíce změklého másla
  • 18 až 20 kusů máslových sušenek bez náplně
  • 30 až 50 gramů hořké čokolády na ozdobu

Jak postupovat při přípravě nepečeného čokoládového dezertu?

Nejprve si připravte čokoládový krém. Do malého hrnce nalijte půl litru mléka a přidejte k němu kakaový prášek, cukr, trochu hladké mouky a dobře metličkou promíchejte, aby v tekutině nezůstaly hrudky. Poté vše svařte na středním plamenu do zhoustnutí. Nakonec krém odstavte z plotny, zapracujte do něj změklé máslo pomocí mixéru a zakápněte i vanilkovým extraktem.

Kompletace dezertu a fáze servírování

K ruce si následně vezměte zapékací misku a na její dno vyskládejte v mléce namočené máslové sušenky.

Každou vrstvu sušenek zalijte kakaovou omáčkou, kterou máte připravenou. Povrch dezertu bude zakončen zbytkem kakaového krému.

Dort ozdobte například strouhanou čokoládou a dejte do lednice ztuhnout ideálně přes noc. Poté podávejte například s čerstvým ovocem (borůvkami, třešněmi, banány, jahodami), nebo s kopečkem čerstvé šlehačky.

Čerstvé i kompotované ovoce ostatně můžete zakomponovat i do samotného dezertu, sušenky tak budou ještě vláčnější a chuť plnější.

K porci se bude hodit i vanilková nebo smetanová zmrzlina. Udělejte si den radostnější a ochutnejte tuto sladkou dobrotu, rozhodně nebudete litovat.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]