Tyto cuketové rolky plněné mletým masem si rozhodně zamilujete! Recept za pár babek udělá parádu jako blázen

Udělejte si tyto skvělé cuketové rolky, které jsou plněné mletým masem. Jsou opravdu skvělé a hotové během několika minut.

Léto už začíná být v plném proudu a nikdo nechce v horku jíst nějaká těžká jídla. Proto mnoho lidí hledá nějaké recepty, které by netrvaly dlouho na přípravu a byly by lehké a svěží. Tyto cuketové rolky jsou přesně to, co hledáte. Můžete si je připravit jak na oběd, tak na večeři a věřte tomu, že si je ihned zamilujete.

Co budete potřebovat

  • 3 – 4 cukety
  • mrkev
  • cibule
  • půl šálku rýže
  • sůl, pepř a různé koření
  • 150 g zakysané smetany a kečupu
  • 500 g mletého masa
  • 1 šálek vody

Příprava je velmi jednoduchá

Až budete vybírat cukety, tak sáhněte po těch velkých, je totiž třeba, abyste získali dlouhé plátky na závitky. Pomocí škrabky na zeleninu si nakrájejte cuketu na proužky. Vezměte jakékoliv mleté maso a smíchejte ho se syrovou rýží, dušenou cibulí a mrkví a různým kořením podle chuti. Osolte a opepřete. Hmotu pořádně promíchejte rukama, dokud nebudou všechny přísady úplně spojeny.

Na každý plátek cukety si rozprostřete tuto náplň a srolujte je. Všechny vložte do zapékací mísy. Nyní si smíchejte vodu, zakysanou smetanu, kečup, koření, sůl a bylinky. Samozřejmě, že si můžete udělat omáčku podle vašich představ, toto je jen příklad. Cukety v zapékací misce si touto omáčkou přelijte. Pečte na 190 stupňů asi jednu hodinu. Každou chvilku ale kontrolujte, aby se vám jídlo nepřipálilo.

A máte hotovo

Mezitím, co se vám bude cuketa péct, si připravte přílohu. Nejlepší jsou k tomu obyčejné vařené a nebo šťouchané brambory, třeba s cibulkou. Jakmile budete mít upečeno, vyndejte zapékací misku z trouby a můžete servírovat. Skvěle se k tomu hodí například okurkový salát nebo jakákoliv jiná zelenina. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*