Dokonalá chuťovka: Zapečený chléb se šťavnatou náplní

Tento zapečený chléb udělá radost jak celé vaší rodině, tak i přátelům a známým, kteří přijdou na návštěvu. Jeho příprava není nijak zdlouhavá, a hlavně je snadná. Postačí pár základních ingrediencí a vykouzlíte dokonalou chuťovku, po které se všichni budou oblizovat.

Jaké suroviny budete potřebovat?

Než se pustíte do práce, obstarejte si následující:

  • 5 plátků bílého či celozrnného chleba, možností je i širší bageta (množství volte dle počtu strávníků)
  • 120 gramů oblíbené uzené klobásy
  • 1 rajče
  • 70 gramů tvrdého sýra (eidam, ementál)
  • několik lžic majonézy
  • čerstvé bylinky dle chuti (pažitka, jarní cibulka apod.)

Jak postupovat při přípravě zapečených chlebů?

Je to velmi jednoduché. Nejprve se pusťte do přípravy náplně na chleby. Klobásu a rajče pokrájejte na menší kostičky, vložte do hlubší misky a důkladně smíchejte s nahrubo nastrouhaným tvrdým sýrem, najemno nasekanými oblíbenými bylinkami a majonézou. K ruce si následně vezměte plátky chleba a rozprostřete je na plech vystlaný pečícím papírem. Na jejich povrch navrstvěte dostatečné množství náplně a dejte zapéct do trouby na deset až patnáct minut při 180 stupních Celsia.

Servírování zapečeného chlebu

Zapečený chléb servírujte ještě teplý. Měl by krásně křupat. Do směsi na náplň lze samozřejmě libovolně přidávat různé jiné ingredience, které máte v oblibě. Dokonalá bude kombinace červené cibule a šunky. Přejeme dobrou chuť!

Tip na závěr: Netypická zdravá chuťovka

Touto chuťovkou uděláte radost zejména návštěvě, která příliš neholduje masitým pokrmům a uzeninám. Radost budou mít i vegetariáni. Připravte si cuketová kolečka se sýrem. Potřebujete: 2 mladé cukety, strouhaný čedar, kvalitní kečup, nebo italskou omáčku, čerstvou bazalku, sušený česnek, grilovací koření, nebo koření na pizzu, sůl, pepř na dochucení.

Cuketu omyjte a nakrájejte asi na půlcentimetrová kolečka. V misce si smíchejte trochu kečupu s česnekem a kořením, čerstvou bazalkou a naneste na cukety vyskládané na plechu s pečícím papírem. Dejte péct na deset minut do trouby. Pak posypte strouhaným čedarem a pečte dalších pět až deset minut. A zdravá pochoutka je na světě!

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]