Dokonalá sekaná z tří druhů masa

Sekaná je v našich končinách velmi oblíbeným pokrmem, který se hodí jak na oběd, tak i na večeři. Chutná je s bramborami, nebo i pečivem. Pokud si chcete uvařit něco mimořádného, vyzkoušejte níže uvedený netypický recept ze tří druhů masa. Rozhodně vás tento pokrm uchvátí jak chuťově, tak i vzhledem. Potěšíte jím i návštěvu.

Jaké ingredience budete potřebovat na přípravu sekané ze tří druhů masa?

Připravte si následující suroviny:

  • 350 gramů kuřecích prsou
  • 350 gramů vepřového masa (krkovice nebo pečeně)
  • 350 gramů hovězí svíčkové
  • 15 gramů soli
  • 5 stroužků česneku
  • 3 vajíčka
  • 5 lžic škrobu
  • mletý pepř
  • čerstvý koriandr
  • kečup
  • zakysanou smetanu
  • kmín

Jak postupovat při přípravě sekané ze tří druhů masa?

Kuřecí, vepřové i hovězí maso pokrájejte na menší kostky a vložte do hluboké mísy. Ochuťte lisovaným česnekem, solí, pepřem, koriandrem, vsypte škrob, vložte vejce a směs dobře promíchejte. Z připravené masové hmoty vytvaruje váleček a umístěte jej na plech, nebo do zapékací misky, kterou vystelte pečícím papírem.

Roládu dejte péct do trouby na čtvrt hodiny při 180 stupních Celsia. Poté vyjměte a potřete směsí z kečupu a zakysané smetany, také posypte kmínem a dopékejte posledních deset minut dozlatova při 200 stupních Celsia.

Servírování netypické masové sekané

Až se masová sekaná upeče, nechte ji trochu vychladnout a následně ji nakrájejte na tenké plátky. Podávejte s vařeným bramborem, nebo s bramborovou kaší. Skvěle bude pokrm chutnat jak teplý, tak i studený.

Doplnit je můžete o čerstvé pečivo a nakládanou zeleninku, jako přílohu. Pokud máte doma k dispozici formu na srnčí hřbet, bude se vám sekaná tohoto typu péct o něco lépe. Přejeme vám dobrou chuť!

Tip na závěr

Do receptu můžete samozřejmě zařadit jakýkoliv druh masa, které rádi jíte. Místo kuřecího je vhodné i krůtí a krkovici klidně nahraďte třeba vepřovou panenkou. Co se týká hovězí svíčkové, nad tu zkrátka není. V tomto případě budete hledat horko těžko lepší náhradu. Ti, co rádi experimentují, mohou do sekané vmísit i zvěřinu. Zajímavé bude například pštrosí, nebo srnčí maso.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]