Dokonalé tortilly s mletým masem zvládnete levou zadní

Pokud chcete potěšit svou rodinu, nebo přátele, které očekáváte na návštěvu, zvolte jako podávaný pokrm tortilly. Jsou hotové raz dva a jejich chuť je famózní. Vyzkoušejte tento recept, který vás jistě velice nadchne. Tortilly naplníte samými skvělými, a dokonce i zdravými přísadami a dokonalý výsledek je na světe během pár minut.

Jaké ingredience jsou zapotřebí k tortillám s mletým masem?

Než se pustíte do vaření, připravte si tyto suroviny:

  • 3 kusy větších tortillových plátů (můžete nahradit i pita chlebem)
  • 200 gramů mletého masa (ideální je kvalitní hovězí)
  • 1 mrkev a 1 cibuli
  • kaši z brambor

Také se neobejdete bez těchto přísad: 2 lžíce zakysané smetany, 200 gramů tvrdého strouhaného sýra, 2 vejce, rajčatová omáčka, sůl, pepř a koření dle chuti. Mohou být i čerstvé bylinky.

Jak postupovat při přípravě tortill s mletým masem?

Nejprve oloupejte cibuli, omyjte ji a nasekejte nadrobno. Poté si oškrabejte mrkev a nastrouhejte ji na hrubém struhadle. Mezitím si rozpalte na větší pánvi trochu oleje a restujte najemno nasekanou cibulku, následně přidejte mleté maso, a i strouhanou mrkev. Opékejte ze všech stran do zlatova a chvíli poduste pod poklicí, aby mrkev změkla. K směsi pak nalijte rajčatovou omáčku, nebo i kečup, přidejte trochu bramborové kaše a nechte prohřát. Nakonec masovou hmotu s omáčkou dejte stranou z plotny.

Rolování tortill, fáze zapékání a servírování

Hotovou směs z mletého masa navrstvěte doprostřed každého tortillového plátu a zarolujte. Role vložte do zapékací misky vymazané máslem, zasypejte strouhaným sýrem a připravte si zapékací omáčku ze zakysané smetany, vajec a soli. Na závěr smetanovou omáčkou pokrm přelijte a dejte zapéct do trouby na zhruba 10 až 15 minut, respektive do té doby, než se sýr neroztaví na povrchu jídla. Servírujte se zakysanou smetanou a čerstvými bylinkami. Ochutit si porci můžete i kečupem. Přejeme dobrou chuť!

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]