Domácí kremrole z listového těsta

Kremrole bývají velmi častým sortimentem v mnoha věhlasných cukrárnách. Kdo by neznal jejich dokonalou chuť. S naším receptem si však jednoduše můžete tento lahodný zákusek připravit i doma. Potěšíte tak nejen sebe, ale především celou svou rodinu.

Potřebné suroviny na výrobu domácích kremrolí

Obstarejte si následující ingredience:

  • 300 gramů již hotového listového těsta
  • 1 vejce
  • 2 balíčky vanilkového pudinku
  • 500 mililitrů mléka
  • 200 gramů změklého másla
  • 100 gramů moučkového cukru

Příprava domácích kremrolí

Nejprve se pusťte do výroby vanilkového krému. Do rendlíku si nalijte 400 ml mléka a přiveďte jej k varu. Až bude vřít, vlijte do něj 100 ml zbylého mléka s rozpuštěnými vanilkovými pudinky. Až bude hmota hustá, odstavte ji z plotny a nechte vychladnout. Mezitím si v míse vyšlehejte změklé máslo s moučkovým cukrem do pěny a postupně do směsi zakomponujte i vychladlý vanilkový pudink. V další fázi se vrhněte na listové těsto. To můžete zakoupit již rozválené na plát, usnadníte si tak práci. Tento plát následně rádlem na pizzu rozdělte na dva centimetry široké proužky.

Ty omotejte na formičky k výrobě trubiček. Těsto by se mělo překrývat, vytvoříte tedy jakousi spirálu.

Poté si vyšlehejte vajíčko a pomažte jím povrch listového těsta omotaného na formičkách.

Fáze pečení kremrolí a jejich plnění

Kremrole následně vyskládejte na plech vystlaný pečícím papírem a dejte péct do trouby na 180 stupňů po dobu dvaceti minut. Na povrchu díky vejci krásně zezlátnou. Upečené kremrole nechte vychladnout a pak sejměte z formiček.

V poslední fázi je potřeba zákusek jen naplnit krémem. K tomuto účelu použijte cukrářský sáček. Před podáváním kremrole pocukrujte. Můžete je dokonce polít i čokoládovou polevou, budou zase o něco lepší. Skvěle doplní šálek kávy, nebo čaje. Přejeme vám dobrou chuť!

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]