Pokud jste dali sbohem mouce, ale nechcete se připravit o sladké snídaňové palačinky, tento recept pro vás bude tím pravým ořechovým.
Sladkým dezertům a snídaním pravděpodobně neodolá nikdo z nás. Pokud však patříte mezi ty lidi, kteří nadobro vyřadili mouku ze svého jídelníčku, může pro vás být velmi složité získat bez ní tu samou chuť, po které toužíte. S tímto problém si však hravě poradil tento recept na domácí palačinky, ke kterým budete potřebovat pouze krupici a několik dalších, velmi snadno dostupných ingrediencí.
Sladké palačinky bez mouky
Příprava tohoto receptu je stejně jako u palačinek z mouky naprosto jednoduchá, takže by neměli dělat problém ani těm nejčerstvějším začátečníkům v kuchyni. Aby však byl váš výsledek co nejlepší a nejchutnější, zkuste se řídit krok za krokem podle níže uvedené přípravy. K té budete potřebovat následující ingredience:
- 600 mililitrů mléka
- 240 gramů krupice
- 3 vejce
- 2 polévkové lžíce cukru
- 2 polévkové lžíce změklého másla
- Špetka (půl čajové lžičky) soli
Postup pro přípravu:
- Nejprve smíchejte cukru se solí, aby se krystalky vmísily mezi sebe v rovnoměrném množství, a poté k nim přidejte vejce. Ingredience dobře promíchejte, aby se cukr se solí rozpustil.
- Ke vaječné směsi nyní vmíchejte krupici a nechte ji alespoň 15 minut odstát, aby krupice mohla dostatečně nabobtnat. Poté přilijte veškeré mléko, přidejte rozpuštěné máslo a opět promíchejte, abyste získali jednolité těsto.
- Připravte si pánev, nejlépe teflonovou, kterou nechte dostatečně zahřát na středním ohni. Jakmile bude připravena, začněte na smažit jednu palačinku za druhou – pokud namísto teflonové pánve použijete obyčejnou, vlijte do ní nejprve pár kapek oleje, aby se palačinky nepřipalovaly.
- Palačinky smažte dozlatova z obou stran, ovšem nezapomeňte je hlídat. Jakmile těsto spotřebujete, stačí už zvolit svou oblíbenou náplň a můžete je podávat –mohou být jak slané, tak i sladké.
- Dobrou chuť!
Napište komentář