Zbylo vám z oběda kuřecí maso? Rozhodně ho nevyhazujte, spíše si z něj udělejte tyto bramboráčky

Milovníci slaných palačinek by rozhodně měli vyzkoušet tento jednoduchý recept, který zvládne opravdu každý, i úplný začátečník.

Když se kuřecí maso smaží, většinou ztratí svoji šťavnatost. Což není dobré, protože se může stát, že potom bude vysušené a nikdo ho nebude chtít jíst. Proto, pokud vám zbylo nějaké kuřecí maso, vyzkoušejte si z něj udělat tuto večeři. Recept je jednoduchý a vyžaduje jen malé množství ingrediencí. A ta chuť je opravdu nepopsatelná.

Co budete potřebovat

K přípravě tohoto pokrmu nebudete potřebovat moc surovin a hlavně je to velmi jednoduché. Jen vše nakrájíte a nastrouháte, smícháte dohromady a dáte smažit na pánev. No a během pár minut máte hotovo. Budete potřebovat:

  • 2 kuřecí prsa
  • 3 vejce
  • polévková lžíce zakysané smetany
  • půl lžičky mletého česneku
  • kopr dle chuti
  • lžička sušené petrželky
  • dle chuti černý pepř
  • půl lžičky soli
  • 2 – 3 polévkové lžíce mouky
  • 50 g mouky

A můžete se pustit do vaření

Nejprve si omyjte kuřecí prsa a poté je velmi jemně nakrájejte a dejte do mísy. K nim rozbijte vejce, přidejte zakysanou smetanu, černý pepř, česnek, sůl a mouku. Nakonec ještě přidejte kopr a nastrouhejte sýr. Vše důkladně promíchejte a základ máte vlastně hotový. Na pánvi rozehřejte trochu oleje. Poté na ni rovnoměrně dejte tuto směs a smažte z obou stran do zlatova.

Záleží jen na vás, jestli si nyní připravíte nějakou přílohu, protože vlastně není potřeba. Ideální totiž je, když si k těmto palačinkám připravíte nějaký lehký zeleninový salát. Ale pokud máte chuť například na brambory, tak si je k tomu samozřejmě udělejte. Nakonec ještě doporučujeme nějaký dobrý dip, který chuť těchto palačinek jen podtrhne. A můžete podávat. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]