Kuřecí maso zapečené s velkým množstvím tvrdého sýra. Tento pokrm z jednoho pekáčku zkrátka nejde nemilovat

hotový pokrm, zapečené kuřecí maso

Tento pokrm si musí zamilovat úplně každý člověk, protože obsahuje pouze samé dobré ingredience. Stačí, když ho vyzkoušíte.

Pokud máte doma nějakou cuketu, rozhodně ji využijete k přípravě tohoto pokrmu. Tato zelenina totiž obsahuje vitamíny A a C, draslík, hořčík a také vápník. Jako další ingredience bude třeba kuřecí maso a také tvrdý sýr. No zkrátka na tomto pokrmu nejde vůbec nic zkazit, protože obsahuje pouze dobré suroviny. Tak co, vyzkoušíte ho?

Co budete potřebovat

Na přípravu tohoto pokrmu nebudete potřebovat moc ingrediencí, nejdůležitější je kuřecí maso, tvrdý sýr a také cuketa. Je to zdravé, ale také syté jídlo, které můžete podávat jak teplé, tak studené. Potřebovat tedy budete:

  • 3 cukety
  • 1 cibule
  • 50 g tvrdého sýra
  • lžíce slunečnicového oleje
  • dle chuti sůl
  • 250 g kuřecího masa
  • 1 vejce
  • 3 lžičky zakysané smetany
  • 1 lžička hořčice
  • dle chuti černý pepř

Je to opravdu vynikající pokrm

Nejprve si kuřecí prso nakrájejte na malé nudličky, přidejte zakysanou smetanu, hořčici, sůl a pepř. Promíchejte a nechte v lednici na několik minut marinovat. Cuketu si nastrouhejte na hrubém struhadle a vymačkejte z ní šťávu. Cibuli si nakrájejte nadrobno a orestuje ji na rostlinném oleji. V míse si smíchejte cuketu, marinované kuřecí maso, cibuli a nastrouhaný sýr s vejcem. Osolte, opepřete a pořádně promíchejte.směs na zapečené kuřecí maso

Směs nyní vložte do formy vymazané rostlinný olejem a dejte do trouby předehřáté na 190 stupňů. Pečte přibližně 40 – 50 minut. Vršek vašeho pokrmu by měl začít hnědnout. Tento pokrm lze podávat jak teplý, tak studený. Je to nízkokalorické jídlo, které je ale opravdu moc chutné. Pokud chcete, můžete k němu připravit nějaký zeleninový salát, s ním je to naprosto dokonalé. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]