Manželovo bramboráčky z cukety, brambor a mrkve jsou TOP. Recept mi závidí všechny kamarádky

K teplému počasí patří i to, že máme menší hlad. Proto často hledáme inspiraci na rychlý a lehký recept, který by nás zasytil. A právě to splňují vegetariánské placky. 

Na jejich přípravu využijeme úrodu, kterou máme na svých záhoncích. Právě díky tomu jsou placky tím pravým receptem na léto. Často se nám totiž stane, že všechna naše zelenina dozraje najednou a my si s takovým množstvím nevíme rady. Podíváme se tedy na recept, jak připravit vydatné a lahodné odpolední občerstvení. Díky kombinaci chutí ani nepoznáte, že recept je zcela bez masa.

Pro potřebné ingredience si dojdeme na záhon 

Na porci, která vystačí pro 4 lidi, budeme potřebovat 2 menší cukety, 1 mrkev, 1 bramboru a 5 jarních cibulek. To vše jsou ingredience, které můžeme nalézt na naší zahradě. Recept je tedy nejen nenáročný, ale pokud pěstujeme vlastní zeleniny, tak téměř zadarmo. Připravíme si také hladkou mouku, 2 vejce a rostlinný olej. Podle chuti budeme pokrm ještě solit a pepřit. 

Prvním potřebným krokem je očištění veškeré zeleniny. Mrkev, brambor a cukety následně oloupeme, je jen málo pokrmů, ve kterých se tyto druhy zeleniny konzumují i se slupkou. Vezmeme si struhadlo a všechny 3 ingredience nastrouháme do hluboké mísy. Zeleninu nastrouháme nahrubo, je to mnohem rychlejší a v závěrečném pokrmu i chutnější volba. Jakmile máme nastrouháno, odstraníme z misky přebytečnou vodu, kterou zelenina během úpravy pustila.

Při dochucení můžeme být kreativní

Do mísy přidáme také najemno nakrájenou jarní cibulku. Vše důkladně promícháme a do směsi přidáme nejprve 3 lžíce hladké mouky a následně vyklepneme 2 vajíčka. Opět důkladně promícháme a následně ochutíme dle vlastních preferencí a chutí. Základním kořením, které rozhodně použijeme, je sůl a pepř. Můžeme ale sáhnout také po bazalce, majoránce nebo v případě lásky k pálivým jídlům, po chilli papričkách. 

Ze vzniklého těsta následně vytvoříme placky stejné velikosti. Ty z obou stran obalíme v hladké mouce a na pánvi si rozehřejeme malé množství oleje. Jakmile je olej teplý, placky do něj položíme a osmažíme z obou stran. Z pánve je následně vyndáme a umístíme na papírovou utěrku, abychom je zbavili přebytečného oleje. Takto připravené placky následně servírujeme. Mohou se jíst teplé, ale i studené. 

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]