Tradiční maďarský guláš s mrkví oslní každého strávníka: Tento recept jsme si dlouho drželi pod pokličkou

Maďarský guláš z hovězího masa je oblíbeným pokrmem hlavně u mužů, oslní však i ženy. Tradiční recept je opravdu chutný.

Existuje hodně variant různých gulášů. Každý dělá nějakou svoji verzi, kterou různě vylepšuje. Pravý maďarský guláš je však jen jeden jediný. Připravuje se z hovězího masa, červené cibule, mrkví a brambor. Možná se vám zdá, že guláš je nejlepší jen s knedlíkem. Brambory však mají také něco do sebe. Přesvědčí vás právě tento originální recept. Zamilují si ho opravdu všichni. Ženy i muži.

Připravte si vše potřebné

Na guláš budete potřebovat 600 gramů hovězího masa, 300 gramů červené cibule, 2 velké mrkve, kořen petržele, malý kousek celeru, 400 gramů brambor, lžíce sladké papriky, půl lžíce pálivé papriky, lžíce soli, lžička mletého kmínu a stejné množství pepře. Jedno malé rajče, paprika, 3 stroužky česneku, dvě lžíce sádla, 5 celerových listů, půl svazku petrželky a 2,5 litru vody.

Na malé knedlíčky budete potřebovat 80 gramů mouky a lžičku soli. Nejprve si připravte cibuli. Tu je potřeba oloupat a nakrájet na kostky. Pak ji zpěňte na rozpáleném sádle. Sundejte z plotny a přidejte sladkou i pálivou papriku. Vše dobře promíchejte. Přidejte 150 mililitrů vody a dejte zpět na plotnu. Vše společně zahřejte, dokud se neodpaří voda. Přidejte maso a vařte dokud nebude bílé.

Je čas na koření

Přidejte sůl, kmín, pepř, česnek, nakrájená rajčata a celou očištěnou papriku. Přidejte také bobkový list a promíchejte. Přikryjte pokličkou a vařte 90 minut. Mezitím si připravte knedlíčky. Poté přidejte plátky mrkve a petržele. Na kostičky nakrájený celer a také brambory. Nadrobno nakrájejte také petržel a celerové listy. Přidejte 2 litry horké vody a vše pečlivě promíchejte.

Všechno společně pak vařte 50 minut a ke konci přidejte knedlíčky. Povařte ještě dalších 10 minut a můžete podávat. Guláš je vhodné servírovat na hluboký talíř. Navrch můžete ozdobit čerstvými lístky petržele nebo celerovými listy nasekanými nadrobno. Pokud máte rádi ostřejší pokrmy, můžete zvýšit dávku pálivé papriky nebo do pokrmu přidat ještě chilli papričku. Přejeme dobrou chuť.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]