Recept na jemné tvarohové palačinky s tajnou přísadou! Děti je zbožňují a oblíbíte si je i vy

Tyto tvarohové palačinky s jablky si oblíbí nejen vaše děti, ale také vy. Jsou totiž opravdu jednoduché a také moc dobré.

Je dost možné, že přes školní rok jste nestíhali připravovat svým dětem teplé snídaně, protože se vždy spěchá a na velké snídaně už není čas. Takže jste většinou namazali jen rohlík nebo chleba s tím, co mají děti rády. Jelikož ale začalo léto, je na přípravu snídaně více času, a vy si můžete dovolit připravit tyto skvělé palačinky s jablky. Tak co, vyzkoušíte je?

Co budete potřebovat

Toto těsto na palačinky se trochu liší od normálního těsta, používají se trošku jiné ingredience. Ale všechny budete mít určitě doma. Samozřejmě si množství upravte podle toho, kolik jich budete chtít. Potřebovat tedy budete:

  • 250 g tvarohu
  • 1 vejce
  • špetku soli
  • 0,5 lžičky sody
  • 45 g rozinek
  • 2 jablka
  • 1 lžíci cukru
  • 8 lžic mouky
  • 250 ml kefíru

Tyto palačinky jsou opravdu jednoduché

Nejprve si očistěte a oloupete jablka, které si potom nastrouhejte na hrubém struhadle. Poté rozmíchejte tvaroh a smíchejte tyto dvě ingredience. Přidejte k nim sůl a cukr. Poté přidejte i kefír a jedlou sodu. Těsto si důkladně promíchejte, dokud nebude úplně hladké. Přidejte do něj ještě vejce, rozinky a poté znova pořádně zamíchejte.

Mouku si prosejte a přidejte k těstu. Mělo by vám vzniknout hladké a hustější těsto. Pokud je potřeba, tak přidejte další mouku. Na rozpáleném oleji smažte na středním plamenu palačinky z obou stran. Hotovou palačinku si posypte moučkovým cukrem a podávejte ještě horké. Můžete je potřít třeba marmeládou a nebo zakysanou smetanou. A je hotovo. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]