Klobásy zná každý. Ale co domácí párky z kuřecího masa? Ano, i ty si lze doma připravit svépomocí, snadno a rychle. Stačí pár ingrediencí a tento správný postup. Výsledkem bude lahůdka, která je plná masa, ve které nejsou éčka ani chemie a která vás zaujme svou chutí. A co více, příprava je překvapivě jednoduchá.
Co budete na domácí párky potřebovat?
Také vás ty z obchodu zklamaly a chcete zkusit domácí párky z kuřecího, které zaujmou jak svou kvalitou, tak i svou chutí? Pokud ano, toto jsou ingredience, bez kterých se neobejdete:
- 450 g kuřecích prsou
- 200 ml mléka
- 1 lžička hořčice
- 3 lžičky červené papriky
- Sůl podle chuti
- Pepř podle chuti
Nachystejte maso
Na domácí kuřecí párky si nejprve nachystejte maso. To omyjte, osušte, potom očistěte od tuku a nakrájejte ho na menší kousku. Potom ho dejte marinovat. Ne v koření, ale v mléce, do kterého ho naložíte asi na 30 minut.
Maso namelte a ochuťte
Když uplyne doba, kdy je kuřecí maso na domácí párky naloženo v mléce, ho můžete vyndat a nechat ho namlít. Nejlépe najemno.
Když je maso umleté, přichází také chvíle na jeho dochucení. K tomu vám poslouží všechny předepsané ingredience, které ke směsi mletého maso postupně přidáváte.
Směs na domácí párky je třeba opravdu důkladně promíchat, a to jak proto, aby se vytvořila správná konzistence, tak o proto, aby párky měly v každém soustu správnou a také dobrou chuť.
Jak vytvořit párek?
Možnosti jsou dvě. První je klasická, která je spojena s tím, že si koupíte vepřová střeva a ta následně naplníte, podobně jako je tomu v případě klobás.
Nebo se dá improvizovat a to použijete to, co doma máte. V tomto případě je to potravinová folie, do které rozprostřete dostatečné množství masové směsi a folii důkladně zabalíte do tvaru párků.
Už jenom tepelná úprava
Domácí kuřecí párky je nutné také tepelně upravit. Pokud jsou ve folii, tak doporučujeme jejich vaření a následné dušení. Poté je možné dát je i na pánev nebo do trouby. Pokud jsou ve střívku, tak se dají opékat nebo péct rovnou.
Po ochutnání zjistíte, že se ty kupované této domácí variantě rozhodně nemohou rovnat a že právě ta patří mezi nejlepší. Svůj recept můžete samozřejmě v budoucnu i zajímavě vylepšovat dalšími ingrediencemi, podle vaší chuti.