Domácí slanina chutná vždy lépe než kupovaná. Příprava je hračkou

Domácí slanina je sice dostupná na pultech obchodů, ale není nic výjimečného, že její kvalita není úplně ideální. Je vyráběna s cílem velkého zisku a tak chuťově nemusí být dokonalá. I proto je lepší připravit si ji doma. Tento postup vás vším provede krok za krokem. A na konci bude dokonalá pochoutka, kterou musíte milovat.

Co budete potřebovat?

Až tento recept ochutnáte, tak si můžete být jisti tím, že se domácí slanina stane populární pochoutkou i u vás doma. Aby se vše povedlo, budete potřebovat tyto ingredience:

  • 2 kg slaniny nebo bůčku
  • 1 litr vody
  • 250 g soli
  • 2 paličky česneku
  • 1 lžičku pepře
  • 6 bobkových listů
  • 1 lžíci hořčičných semen
  • 4 hřebíčky

Nachystejte si suroviny

Jako první si připravte slaninu. Tu nakrájejte na menší kousky a ty dále ještě lehce nařízněte. To proto, že do těchto částí budete dávat prolisovaný česnek. Tím je základ vaší pochoutky hotov.

Mezi další přípravné práce patří tvorba nálevu. Ostatní ingredience dejte do hrnce a nechte provařit, aby se chuť surovin vzájemně propojila. Následně nechte nálev chladnout, aby měl pokojovou teplotu.

Vše do nádoby

Vezměte dostatečně velkou skleněnou, uzavíratelnou sklenici a do ní můžete začít rovnat svou slaninu, jeden kousek vedle druhého. Následně ji jenom zalijte nálevem. Přesvědčte se, že se dostal všude a nedochází k tomu, že se zde tvoří vzduchové kapsy.

Takto už stačí sklenici uložit na chladné a tmavé místo, a to na dobu asi 2 týdnů. Poté je vaše domácí slanina hotová. Můžete ji postupně vyjmout z nálevu, nakrájet a samozřejmě také ochutnat. Buďte si jisti, že se jedná o pochoutku, kterou bude milovat každý, kdo ji ochutná.

Nebojte se experimentovat

Když se vám domácí slanina povede, můžete při další přípravě zkusit různé experimenty se surovinami. Použít můžete třeba i jiné barvy pepře, další koření, chilli papričky a mnoho dalšího, co dá vašemu jídlu zcela unikátní chuť.