Jak si připravit domácí slaninu z trouby. Chutný a jednoduchý recept

Fotografie: Pexels

Slanina je velmi chutný pokrm, který si jednoduchým způsobem můžeme připravit doma. Výsledná chuť nás dozajista ohromí. 

Recept je jedinečný v tom, že je na něj potřeba opravdu minimum ingrediencí. Základem je vybrat si poctivý a kvalitní kus masa. Ten musí být nejen dostatečně vysoký, ale mít také správnou tukovou vrstvu. Ve výsledku budete překvapeni, jak dokážete díky správnému dochucení přeměnit kus vepřového boku na pokrm, který budete chtít jíst každý den. Již se mu více v obchodě nebudete vyhýbat, ale naopak budete jeho koupi vyhledávat. 

Fotografie: Pexels

Z tučného kusu vepřového boku připravíme lahodnou domácí slaninu

Na přípravu budeme potřebovat 500 gramů vepřového boku, sůl, pepř, česnek a bobkový list. Kus masa nejprve umyjeme a pomocí papírové utěrky z něj odstraníme přebytečnou vlhkost. Pokud je vybraný kus masa opravdu silný a tučný, podélně ho rozřízneme nebo provedeme mírné řezy po celé jeho délce. 

Fotografie: Pexels

Na jemném struhadle si nastrouháme česnek a smícháme ho se solí, pepřem a mletým bobkovým listem. Směsí potřeme alobal nebo folii, položíme na ni maso a necháme marinovat v chladné místnosti. Pro dosažení lepší chuti můžeme nechat maso marinovat přes noc, postačí mu ale i 2 hodiny.

Marinované maso vložíme do trouby a slanina je hotová 

Maso následně vyndáme z obalu a dáme do vymazaného pekáče. Ten vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů. Pečeme po dobu 30 minut, pokud máme silný kus masa, necháme ho v troubě 45 minut. Dejte ale pozor, pokud by bylo maso v troubě umístěno moc dlouho, může mu česnek dodat nepříjemnou nahořklou chuť. 

Fotografie: Pexels

Takto připravená domácí slanina je vhodná jako příloha, ale můžeme ji podávat i jako originální předkrm nebo dochucení například do hamburgeru. Její chuť vás určitě překvapí a ohromí každou návštěvu. Jedná se o originální pochutinu, která je vhodná i na letní grilování. 

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]