Návštěva a hosté si budou myslet, že jste je koupili v cukrárně. Až tak výtečné jsou tyto vzdušně jemné sušenky

Tyto sušenky si zamilují jak vaše děti, tak jakákoliv návštěva. Jsou totiž velmi dobré a také křehké. Ideální k odpolední kávě.

Pokud si odpoledne rádi děláte kávu, nejspíš si k ní většinou dáte i něco malého a sladkého na zub. A recept na tyto sušenky je možná přesně to, co hledáte. Tyto sušenky jsou totiž opravdu moc dobré, ale také lehké a křehké, takže se ideálně k takové odpolední kávě hodí. A jakmile jich ochutnáte, nebude se vám chtít věřit tomu, že nejsou kupované. Opravdu je vyzkoušejte.

Co budete potřebovat

  • 20 g droždí
  • 100 ml teplé vody a mléka
  • špetka soli
  • bílek
  • 80 ml oleje
  • 2 polévkové lžíce cukru
  • 500 g mouky
  • džem podle vaší chuti
  • moučkový cukr
  • žloutek a mléko na potření

Opravdu jednoduchý recept

Nejprve si rozdrobte droždí do směsi teplého mléka a vody a pořádně promíchejte. Přidejte cukr a míchejte metličkou tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Nyní si prosejte mouku. Do tekutého základu přidejte sůl, mouku, bílek a rostlinný olej. Těsto propracujte rukama, mělo by být měkké a homogenní. Těsto si přikryjte utěrkou a nechte asi hodinu na teplém místě.

Nyní si stůl posypte moukou a dejte na něj těsto. To rozválejte a rozdělte na 9 dílů. Každý z nich si vyválejte do bochánků a rozdělte na trojúhelníky a ty naskládejte na sebe. Střed protlačte špejlí a zatočte tak, jak je na obrázku. Tyto bochánky rozložte na plech vyložený pečicím papírem a potřete rozšlehaným žloutkem s mlékem.

A máte hotovo

Doprostřed každé sušenky dejte trošku džemu a nebo nějaké čokoládové pomazánky. Dejte do trouby a pečte asi 20 minut při 180 stupních. To, že jsou sušenky hotové, poznáte podle toho, že budou mít zlatavou barvu. Na závěr ještě posypte cukrem a můžete podávat. Sušenky nejen, že krásně vypadají, ale jsou opravdu moc dobré. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*