Domácí vlhčené dezinfekční ubrousky si snadno vyrobíte sami

Dezinfekční ubrousky jsou už týdny nedostatkovým zbožím. A to proto, že jsou buď vykoupené, nebo jsou také velmi drahé. Pokud je chcete mít po ruce a zajistit si hygienu nejen rukou, máme pro vás tip, jak si je snadno vyrobíte. Je to jednodušší, než si myslíte. Stačí jenom tři ingredience.

Varianta s alkoholem

Máme pro vás hned dvě varianty. A tou první je metoda založená na využití alkoholu. Můžete použít buď ten klasický, nebo také jakoukoliv obyčejnější vodku, u které vám nebude líto, že ji nevypijete. Potřebovat budete konkrétně:

  • 500 ml vody
  • 100 ml vodky
  • 5 kapek prostředku na nádobí

Varianta s octem

Podívejme se také na druhou variantu, kterou je ta, kde je místo alkoholu používán ocet. Ani tady není příprava nijak složitá. Opět postačí jenom tři ingredience, a to konkrétně tyto:

  • 1 sklenice vody
  • 1 sklenice 9 procentního octa
  • 30 kapek éterického oleje

Jak vyrobit dezinfekční ubrousky? Je na vás, zda zvolíte cestu číslo jedna, nebo dvě. V obou případech je však nutné všechny ingredience smíchat a vytvořit dezinfekční směs. Následně vezmete roli papírových kuchyňských utěrek, které by měly být co nejkvalitnější. Tuto celou roli rozříznete na polovinu. Jednu vezmete a dáte ji do misky.

Následně vezmete svou směs a tou postupně polovinu role papírové utěrky polijete. S rolí můžete průběžně hýbat, abyste dosáhli toho, že se tekutina rovnoměrně vsákne na všechna místa. Nyní opatrně vyndejte lepenkový střed. Tím zajistíte, že budete moci své dezinfekční ubrousky i snadno vymotávat. A tímto máte hotovo.

Skladujte správě

Aby byly vaše dezinfekční ubrousky stále vlhké, je třeba je i správně skladovat. Nejlepším řešením je v tomto případě jejich uzavření do vzduchotěsné nádoby. Třeba do krabičky. Díky tomu máte jistotu, že se nebudou nadále vysoušet a tak dojde k tomu, že budou vždy připraveny k použití, jak k běžné hygieně, tak hlavně k dezinfekci.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]