Poctivá vanilková zmrzlina podle norem ČSN: Takovou už v obchodě nekoupíte! Potřebujete jen 3 ingredience a 5 minut času

Pokud byste si chtěli vyzkoušet udělat domácí zmrzlinu, není nic jednoduššího než to vyzkoušet. Nic na tom není.

Snad neexistuje člověk, který by nemiloval zmrzlinu. Ale v dnešní době už to opravdu není taková pochoutka, jaká to bývala před lety. A z toho důvodu je teď lepší, když si zmrzlinu vyrobíte sami doma. Myslíte si, že je to složité? To je omyl! Je to nejen velmi jednoduché, ale také opravdu neskutečně dobré. Tak co, vyzkoušíte si vyrobit zmrzlinu?

Rychlý recept

  • 300 ml smetany
  • půl plechovky kondenzovaného mléka
  • 1 lžička vanilkového cukru

Toto je ten nejrychlejší způsob, jak si vyrobit domácí zmrzlinu. Smetanu si šlehačem vyšlehejte do zhoustnutí a přidejte k ní vanilkový cukr. Přidejte kondenzované mléko a vyšlehejte do hladka. Směs nalijte do jakékoliv formy a dejte do mrazáku minimálně na 4 hodiny. A můžete si ji začít vychutnávat.

Klasická zmrzlina

  • 600 ml tučného mléka
  • 500 ml smetany
  • 150 g moučkového cukru
  • 8 žloutků
  • vanilkový cukr
  • špetka soli

Nejprve si zahřejte mléko a poté smíchejte žloutky. Vařte pár minut do zhoustnutí. Přidejte moučkový cukr, vanilku a vařte 2 minuty. Poté nechte vychladnout. Smetanu si vyšlehejte a postupně do ní přidávejte vychladlý pudinkový základ. Vyšlehejte do nadýchané hmoty. Hmotu nalijte do formy a nechte 4 hodiny zmrazit v mrazáku.

Čokoládová zmrzlina

  • 100 ml tučného mléka
  • 100 ml smetany
  • 100 g čokolády
  • 2 polévkové lžíce cukru

Nejprve si vezměte kvalitní čokoládu s vysokým procentem tuku. Můžete buď hořkou a nebo mléčnou. Smíchejte mléko s cukrem a s čokoládovými kousky. Zahřívejte, dokud se čokoláda v mléce nerozpustí. Nechte vychladnout. Smetanu si vyšlehejte a smíchejte s čokoládovou hmotou. Hmotu dejte do formy a poté do mrazáku na 4 hodiny.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*