Dopřejte si po ránu lahodně jemné palačinky. Recept si dozajista zamilujete

Pokud si po ránu rádi dopřáváte sladké pokrmy, tento originální recept na jemné palačinky bude pro vás tím pravých ořechovým.

Palačinky jsou oblíbené jak mezi dospělými, tak i mezi dětmi. Ostatně, kdo by vlastně neměl tuto dobrotu rád? Navíc pokud použijete tento recept, budou tak jemné, že se vám budou rozplývat na jazyku. Můžete na ně namazat cokoliv, ať už všemi milovanou Nutellu, tak i džem, marmeládu, tvaroh nebo třeba skořici. Pokud se vám již nyní sbíhají sliny, počkejte si na výsledek. Na nic tak nečekejte a vrhněte se do příprav.

Originální recept na oblíbenou pochoutku

Pokud jste milovníkem sladkého po ránu, tento jedinečný recept na jemné palačinky si rozhodně zamilujete ihned po prvním vyzkoušení. Není přeci nic lepšího, než si po ránu dopřát pořádnou dobrotu, ne? Ačkoliv existuje mnoho receptů na palačinky, pokaždé jde o to samé, je pouze na vás, jaké si je uděláte. Ať už je necháte na pánvi déle, či ne, nebo přidáte trošku více soli, než jindy, palačinky budou prostě vždy jiné. Aby však byly co nejvíce jemné, budete potřebovat následující ingredience:

  • 200 gramů hladké mouky
  • 100 gramů cukru
  • 100 gramů změklého másla
  • 120 mililitrů mléka
  • 3 ks vejce
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • Olej, dle potřeby
Fotografie: Pexels

Postup pro přípravu:

  • Nejprve začněte tím, že si vejce společně s krupicovým a vanilkovým cukrem vyšleháte do pěny.
  • Poté do směsi přidejte i změklé máslo, mléko a prosátou hladkou mouku. Za pomoci mixéru nebo metličky poté vypracujte ze směsi tekuté těsto bez hrudek.
  • Nyní je čas připravit si pánev. Nejlepší pro vás bude ta s nepřilnavým dnem, protože můžete použít menší množství oleje. Pánev rozpalte na středním ohni.
  • Naneste na pánev trošku oleje, pořádně jej rozetřete a poté do ní vlijte pomocí naběračky menší množství vytvořeného těsta, které se také pokuste rozetřít po celé ploše.

  • Palačinky smažte z obou stran dozlatova. Že je čas je otočit na druhou stranu poznáte tak, že uvidíte takové bublinky v těstě.
  • Hotové palačinky už nyní akorát pomažte vaší oblíbenou pomazánkou, nejlépe však chutnají s Nutellou.
  • Až palačinky budete mít připravené, snažte se je podávat mírně teplé, aby byla náplň rozteklá a těsto krásně vonělo.

  • A máte hotovo, dobrou chuť!

Co se týče přípravy palačinkového těsta, rozhodně se nemusíte striktně držet výše uvedeného postupu. Někteří lidé totiž připravují palačinky bez másla v základu a naopak raději přidávají trochu jedlé sody či kypřícího prášku, aby byly placky nadýchanější a jemnější. Pokud rádi experimentujete, můžete do těsta také zakomponovat například mletý mák, mleté oříšky, strouhaný kokos nebo kvalitní kakaový prášek.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]