Guláš je jídlo, které vlastně zvládne připravit skoro každý, protože na tom nic není. Problém většinou nastává při dochucování.
Guláš je pro mnoho lidí tím nejoblíbenějším jídlem vůbec. A jeho příprava vlastně není ani tak moc náročná, jen to déle trvá. Velkým problémem ale často bývá dochucení a především, každý si guláš dělá tak nějak podle svého. S tímto receptem se vám ale určitě podaří a bude naprosto skvělý, jen trošku jiný. Vyzkoušejte ho.
Co budete potřebovat
Na přípravu tohoto pokrmu toho opravdu nebudete potřebovat moc. Stačí pár ingrediencí a pokrm, který si můžete udělat i někde na chatě, je na světě. Potřebovat tedy budete:
- 1 kg masa
- 0,5 lžičky papriky
- 2 lžíce oleje
- 1 kg cibule
- dle chuti pepř a sůl
Je to velmi jednoduché
Nejprve si oloupejte a nakrájejte všechny cibule. Je to ta nejhorší část celého vaření, takže to aspoň budete mít rychle za sebou. Maso si také nakrájejte na střední kostky. V hrnci si rozehřejte olej a dejte do něj cibuli. Smažte úplně do zlatova, barva cibule totiž dělá barvu celé omáčky. Přidejte sůl, mletý černý pepř a mletou papriku.
Nyní dejte maso na cibuli a promíchejte. Smažte asi 5 minut bez pokličky. Poté oheň snižte na minimum a hrnec přikryjte pokličkou. Nechte přibližně hodinu a půl dusit. Myslete na to, že do hrnce není třeba nalévat vůbec řádnou vodu. Maso totiž pustí hodně šťávy, takže se bude vařit v ní. Rozhodně tento pokrm vyzkoušejte, je to velmi dobré.
Napište komentář