Fantastické koblihy plněné šlehačkou, jahodovým džemem a vanilkovým krémem

Pryč s fádními a nudnými koblihami, které jsou plněné obyčejnou meruňkovou marmeládou. Parádu udělají a skvěle zachutnají koblihy s vydatnou porcí šlehačky, vanilkového krému a jahodového džemu. Už se vám sbíhají sliny? Pak se pusťte do přípravy. Takovým dezertem potěšíte jak rodinu, tak své blízké přátele, kteří se chystají na návštěvu.

Recept na koblihy plněné krémem, šlehačkou a džemem

Před zahájením práce si obstarejte následující ingredience na těsto:

  • 400 gramů hladké mouky
  • 7 gramů sušeného droždí
  • 180 mililitrů teplého mléka
  • špetku soli
  • 40 gramů moučkového cukru
  • 60 gramů másla
  • 4 žloutky

Na krém budete potřebovat:

  • – 500 mililitrů mléka
  • 1 sáček vanilkového pudinku v prášku
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 6 vaječných žloutků
  • 50 gramů škrobu
  • 50 gramů másla
  • trochu moučkového cukru

Také se neobejdete bez 400 mililitrů smetany ke šlehání, 2 lžic jahodového džemu, slunečnicového oleje na smažení a trochy moučkového cukru na ozdobu.

Jak postupovat při přípravě těsta na koblihy

V míse si smíchejte prosetou hladkou mouku spolu se suchým droždím, mlékem, solí, cukrem, změklým máslem a vaječnými žloutky. Vypracujte buď v kuchyňském robotu, nebo rukama hladké a měkké těsto. Poté jej přikryjte utěrkou a nechte kynout na teplém místě po dobu asi 60 až 90 minut. Těsto by mělo zdvojnásobit svůj objem.

Tvoření koblih a příprava vanilkového krému

Až bude těsto vykynuté, vyjměte jej z mísy a položte na pomoučený vál. Vyválejte z něj obdélníkový plát o tloušťce asi 5 milimetrů. Poté z těsta pomocí hrnku vykrajujte kolečka o průměru zhruba 6 centimetrů. Až spotřebujete všechno těsto a kolečka budete mít hotová, pusťte se do přípravy vanilkového krému. Koblížky ještě mezitím nakynou.

Pokračujte ve čtení článku na další stránce