Poctivý hovězí vývar je jedno z nejlepších jídel, které vůbec jsou. Dokonce i vaše prababičky by na něj přísahaly. Zjistěte, v čem tkví jeho geniální chuť.
Většina rodin si nedělní oběd nedokáže představit bez nějakého vývaru. Ať už se jedná o vývar kuřecí a nebo hovězí. Ten hovězí je sice mnohem složitější na přípravu, ale jeho chuť za to opravdu stojí. Důležité ale je, umět ho správně připravit, protože ne vždy se podaří. Ale nebojte se, dnes se dozvíte, jaké je jeho tajemství. Od teď budete umět připravit ten nejlepší hovězí vývar.
Vaření s vývarem je lepší
Samozřejmě, že se vývar nemusí používat pouze jako polévka. Když si ho připravíte, můžete ho použít do různých omáček a jejich chuť tak bude mnohem lepší. Může se vám zdát, že když místo toho koupíte bujón, vyjde to vlastně na stejno. Ale dokud to nezkusíte, nepochopíte, jaký je v tom rozdíl. A když se zamyslíte, tak přijdete na to, že jídla od vaší maminky byla vždycky skvělá. Mohl za to právě pravý vývar.
Co budete potřebovat
- červené víno – lahev
- 2 velké cibule
- 2 mrkve
- 2 pórky
- hovězí maso
- rajský protlak
- bylinky
Postup přípravy
Nejprve si nasekejte cibule, mrkve i pórky. Tuto zeleninu vložte společně s hovězím masem na plech a vložte ho do trouby na 350 stupňů na 45 minut. Není třeba tento pokrm dochucovat solí nebo pepřem, protože chuť mu dodá právě červené víno. Jakmile bude maso se zeleninou uvařené, přidejte je do velkého hrnce a zbytky z plechu odškrábejte.
A teď přichází na řadu červené víno. Celou lahev nalijte do hrnce a k tomu přidejte plechovku rajského protlaku a všechny bylinky a koření. Do hrnce ještě nalijte vodu a nechte přibližně 5 hodin vařit na nízkém plamenu. Po přecezení vývaru se ujistěte, že jste zbytky zmrazili ve formách na led. Tyto kostky totiž můžete použít při vaření jakéhokoli jídla, ne jen z hovězího masa. Přejeme vám dobrou chuť!
Zdroj: RealSimple