Někdy se stane, že do výplaty zbývá ještě dlouho a je potřeba něco uvařit. A přesně z toho důvodu je tady tato poctivá hrachová polévka.
Pokud milujete poctivá jídla, která jsou jednoduchá na přípravu a zasytí, bude pro vás tato hrachová polévka naprosto skvělá. Nejen, že není třeba kupovat žádné drahé potraviny, ale především ji zvládne uvařit úplně každý. A nebudete muset vařit žádný druhý chod, protože jedna porce polévky zasytí i toho největšího jedlíka.
Co budete potřebovat
- 300 g hrášku v konzervě
- 30 g jarní cibulky
- 80 g másla
- 100 ml vody
- 1 lžička citronové šťávy
- dle chuti sůl
- špetka papriky
- 1 cibule
- 2 párky
- 2 vejce
- 3 lžíce zakysané smetany
- půl lžíce majonézy
- dle chuti pepř
- bobkový list
Je to velmi jednoduché
V hrnci se silným dnem rozehřejte máslo. Nasypte do ní cibuli nakrájenou na malé kostičky. Za občasného promíchání smažte cibuli dozlatova. Mezitím si nakrájejte na kolečka párky a orestujte je na oleji. Jarní cibulku si nakrájejte na kolečka a vejce dejte vařit tak, abyste měli tekutý žloutek. Na měkkou cibuli nasypte hrášek.
Základ osolte, opepřete, přidejte uzenou papriku a bobkový list. Přidejte ještě vodu a citronovou šťávu. Polévku přiveďte k varu a přidejte smetanu. Promíchejte a znova přiveďte k varu. Pak vypněte oheň a vyndejte bobkový list. Polévku rozmixujte mixérem. V tomto procesu přidejte majonézu a na kolečka nakrájenou cibulku. Před podáváním dejte do každého talíře vejce a párky. Přejeme vám dobrou chuť!
Napište komentář