Hustá polévka z lahodných hub: Jednoduchý recept s tajným trikem! Kouzlo spočívá v této netypické ingredienci

Na této lahodné houbové polévce si pochutná naprosto celá vaše rodina. Recept je jednoduchý a nevyžaduje příliš mnoho ingrediencí k přípravě.

Pokud jste milovníkem hub, tento recept je pro vás jako dělaný. Na této polévce si totiž pochutná naprosto každý, a to díky jednomu naprosto snadnému triku, který je zodpovědný za její hustou konzistenci. Postup je navíc velmi jednoduchý a nevyžaduje příliš mnoho ingrediencí, takže si s ním hravě poradí každý začínající kuchař nebo kuchařka. Výsledek však se vší pravděpodobností překvapí celou vaší rodinu. Nyní již na nic nečekejte a vrhněte se na to!

Hustá houbová polévka

Tato houbová polévka se sice hodí spíše jako předkrm, ale pokud zrovna nemáte hlad, postačí vám i jako hlavní jídlo na oběd nebo teplá večeře. Kouzlo tohoto receptu spočívá především v krupici, díky které je houbová polévka hustá a dostatečně vás zasytí. Je ovšem zapotřebí, abyste se drželi krok za krokem níže uvedeného postupu, protože jen díky němu získáte co nejchutnější výsledek. Na polévce si jistě pochutná každý člen vaší rodiny a se vší pravděpodobností to bude poprvé, co něco podobného jedli. K přípravě budete potřebovat následující ingredience:

  • 150 gramů žampionů
  • 1 kus kuřecích prsou
  • 350 mililitrů čerstvého mléka
  • 700 mililitrů vody
  • 100 mililitrů smetany
  • 2 až 3 stroužky česneku
  • 2 polévkové lžíce mouky
  • 1 polévková lžíce krupice
  • ¼ čajové lžičky muškátového oříšku
  • Sůl a pepř, po 1 čajové lžičce.
  • Trochu oleje na smažení

Postup pro přípravu:

  • Nejprve postavte na plotnu velký hrnec a rozehřejte v něm trochu oleje. Poté do něj vložte kuřecí prso a jakmile bude propečené z obou stran, přidejte k němu na proužky nakrájené žampiony. Vyčkejte alespoň 5 minut, aby se ingredience dobře propekly.
  • Po uplynutých 5 minutách přidejte k masu a houbám nadrobno nakrájený česnek, mouku a krupici, která polévku zahustí. Vše společně smažte 3 minuty, a poté začněte za stálého míchání pomalu přidávat čerstvé mléku a vodu.

  • Nyní do směsi přidejte pepř, muškátový oříšek a sůl, přilijte smetanu a vše opět dobře promíchejte. Po 10 minutách (od doby, kdy se směs začala vařit) vyjměte kuře z pánve a nakrájejte ho na kousky.
  • Poté kuře opět vraťte do hrnce, nechte jej ještě půl minuty povařit a polévka je připravená k podávání – jakmile ji rozlijete do talířů, přidejte hostům na stůl krutony, protože s nimi chutná ještě lépe.
  • Dobrou chuť!

Polévka by měla být ve výsledku velmi hustá, což z ní dělá naprosto skvělé jídlo ke každému posezení – hosty zcela zasytí a navíc je překvapí svou neodolatelnou chutí. Pokud vám přijde málo slaná, můžete ještě dochutit podle svých preferencí. Raději však přidávejte prvně méně, než více, protože přidat můžete vždy, ovšem ubrat již nikoliv. Pokud se vám během postupu nějaký něco nezdálo, níže se můžete podívat na video, kde je každý krok po kroku vyobrazen:

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*