Žena se podělila o chytrý trik, jak udržet čerstvě sklizené jahody bez ztráty chuti, vitamínů a šťavnatosti po celé týdny

Fotografie: Depositphotos

Na čerstvých jahodách si během letních dnů rád pochutná nejspíše každý z nás. Díky tomuto triku se již nikdy nebudete muset obávat, že by se vám zkazily.

S přicházejícími letními dny se supermarkety začínají plnit čerstvými jahodami, kterým lze jen těžko odolat. Pokud jste si je však již také někdy zakoupili, pravděpodobně víte, že bohužel netrvá moc dlouho, než se toto lahodné ovoce začne kazit. Naštěstí však existuje jeden velmi snadný trik, pomocí kterého udržíte zakoupené jahody čerstvé až po dobu několika týdnů! Potřebovat budete akorát bílý ocet, obyčejnou vodu, mísu, papírové utěrky a odstředivku na salát.

Síla octové lázně

Není nic lepšího, než si během letního dne dopřát mísu lahodných čerstvých jahod. Nejenže toto bobulovité ovoce přináší jedinečnou a svěží chuť, ale také obsahuje řadu zdravých živin,  včetně vitamínu C a minerálů. Jak ovšem pravděpodobně sami víte, často se stává, že se jahody začnou kazit ještě dříve, než je stihnete sníst. S tímto problémem si však velmi účinně poradí octová lázeň, díky které budou čerstvé ještě po dobu několika týdnů!

Pro přípravu tohoto triku budete potřebovat pouze bílý ocet, obyčejnou vodu, mísu, papírové utěrky a odstředivku na salát. Jakmile budete mít všechny potřebné věci připravené, smíchejte ve větší míse bílý ocet v poměru 1 : 5 s obyčejnou vodou. Následně do směsi vložte všechny čerstvě zakoupené jahody a nechte je odpočívat alespoň dvě až pět minut.

Už žádné zkažené jahody

Zatímco budou jahody pracovat v octové lázni, připravte si odstředivku na salát a vyložte ji papírovými utěrkami. Jakmile uplyne dostatečně dlouhá doba, jahody vyndejte a jednu po druhé vyskládejte do odstředivky. V ní je nechte dostatečně oschnout a poté je uložte zpět do vaší lednice.

Fotografie: Pixabay

Octová lázeň funguje zejména díky její schopnosti ničit spory na jahodách, které mají vliv na jejich rychlost zrání. Odborníci také doporučují, že pro jejich dlouhou trvanlivost je vhodné odříznout stopky a vyhodit z trsu veškeré jahody, které začnou vypadat špatně, aby nezkazily ty ostatní.

Zdroj: UberAlles