Skořice je všeobecně velmi oblíbeným kořením, které dokáže dodat pokrmu jedinečnou chuť. Jedná se o ideální ingredienci na přípravu skořicového rolkového dortu.
Na první pohled se příprava tohoto dezertu může zdát jako náročná, práce s ním se vám ale rozhodně vyplatí. Skořicový dort ve své finální podobě nelahodí jen našim chuťovým buňkám, ale také oku. Díky tomu dokáže snadno zaujmout a přímo rychlostí blesku zmizí z našeho stolu. A to je něco, co si přeje při přípravu pokrmu každý, aby ostatním chutnal.
Ingredience na přípravu skořicového dortu
- 4 pláty listového těsta
- 2 lžíce rozpuštěného másla
- 8 lžic skořice
- 10 červených jablek
- 250 gramů cukru krystalu
- 1 polévková lžíce moučkového cukru
- 3 lžíce hladké mouky
- vejce
Příprava lahodného dortu krok za krokem
Než se vrhneme na samotnou přípravu pokrmu, je dobré si předehřát troubu. Již to nám naznačuje, že samotné příprava dortu nebude nijak náročná a zvládneme ji doslova za pár minut. Troubu předehřejeme na 180 stupňů a vezmeme si listové těsto. To rozprostřeme na pracovní ploše a potřeme vrstvou rozpuštěného másla. Následně jej posypeme skořicí nebo skořicovým cukrem. Ujistíme se, že jsme důkladně posypali celou plochu těsta.
Obdobně postupujeme s dalšími plátky těsta
Takto připravené těsto umístíme na chvíli do lednice, mezitím si stejným způsobem připravíme těsta zbylá. Jakmile máme všechna 4 těsta posypaná skořicí, začneme tvořit rolky. Těsto jednoduše nařežeme na 20 stejných proužků, které postupně srolujeme. Tímto způsobem zpracujeme všechna 4 těsta a vezmeme si do ruky formu na pečení dortů. Tu je zapotřebí vymazat tukem, aby se nám výsledný pokrm nepřipálil na její povrch.
Nyní již pouze kompletujeme a čekáme na výsledek
Formu začneme postupně vykládávat připravenými rolkami. Jednoduše doprostřed jednu rolku umístíme a začneme ji dokola obklopovat rolkami dalšími, dokud nám nedojdou. Nakonec je mírným tlakem přitlačíme ke dnu pekáče, aby se nám těsto mezi sebou vzájemně pospojovalo.
Nejjemnější piškotové těsto s minimem úsilí a času: Tajemný recept mé babičky mohu konečně poslat dál
Výsledný pokrm potřeme máslem a navrch poskládáme plátky oloupaných a nakrájených jablek, které jsme si obalili skořicovým cukrem. Výsledný pokrm pečeme v troubě po dobu 40 minut.
Napište komentář