Tajemstvím této dokonalé rolády je tavený sýr. Tento rychlý recept mám na lednici. Dělám jej totiž 3x týdně

roláda náhled

Pro hodně lidé není tavený sýr skutečným sýrem, jen jakousi náhražkou. Dle expertů totiž reálný sýr vzniká jen dlouhodobou přípravou mléka a technikou jeho zpracování.

Když odhlédneme od těchto rozdílů, mnoho lidí tavený sýr zkrátka miluje. „Hodí se jako základ na chleba, je také vynikající rozteklý v toastech,“ říká Karel H. z Děčína. V obchodě ho můžete i teď sehnat za velmi přijatelné ceny. I tvarohový sýr si našel svou cestu na náš stůl coby doplněk zdravé snídaně. Jeho možnosti ovšem u klasického mazání nekončí. Ukazuje se totiž, že se z něj dá vyrobit také velmi zajímavá svačinka. Ta potěší v každé situaci.

Ingredience sýrového předkrmu

  • 2 kusy taveného sýra
  • 4 vejce
  • Listy salátu
  • 6 kusů krabích tyčinek
  • 1 polévková lžíce majonézy
  • 1 polévková lžíce zakysané smetany
  • Stroužek česneku
  • Kopr
  • 30 gramů vlašských ořechů

Postup k sýrové svačině

Dejte tavený sýr do plastového sáčku a vložte ho do mikrovlnky. Zahřejte ho na 30 minut z každé strany. Dávejte ho ale naproti sobě, nikoli na sebe. Stále v sáčku ho rozválejte válečkem na opravdu tenkou vrstvu.

roláda válení

Výsledek dejte vychladit do lednice, stále v sáčku. Uvařte vejce natvrdo, oddělte žloutky od bílků. Bílky nastrouhejte nahrubo, žloutky najemno. Na omáčku smíchejte majonézu a zakysanou smetanu, lisem na česnek protáhněte stroužek, všechno posypte černým pepřem.

roláda smetana

výroba domácího sýru

Domácí taveňák má 3 výhody: Chutná lépe, neobsahuje chemii a ještě uleví peněžence

Do bílků přijde jedna lžíce této omáčky, pak je potřeba promíchat. Pár lžic přidejte ke žloutkům a také promíchejte. Sejměte fólii z tuhého sýra a pomažte ho žloutkovou směsí. Bílky pak položte v rovnoměrné vrstvě na žloutky.

roláda vejce

Nahoru položte listy salátu, kterými zakryjte celý povrch. Poté rozbalte 4 krabí tyčinka a položte je na listy salátu. Na okraj celé vrstvy položte dvě další a celé to odspodu srolujte.

roláda vrstvy

Kompletní roládu zafixujte potravinářskou fólií a dejte na několik hodin do ledničky.

roláda rolování

Nasekejte nadrobno kopr, vlašské ořechy a směsí posypte celý tento závitek. Výsledkem je velmi příjemný předkrm, který lze nakrájený položit na stůl jako pohoštění pro hosty. Ideální jsou plátky.

Veškerý volný čas trávila s prsty na klávesnici. Psaní článků se časem stalo jejím největším koníčkem. Neustále ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*