Jednoduché zapečené „sendviče“

Sendviče nemusí předznamenávat jen toustové chleby plněné šunkou, sýrem a zeleninou. My vám nyní přinášíme velmi netradiční a naprosto snadný recept, s kterým si připravíte teplou snídani, nebo večeři raz dva. Postačí vám jen pár základních, a hlavně nenákladných surovin.

Recept na zapečené „sendviče“

Potřebné ingredience na přípravu pokrmu:

– bochník bílého chleba nebo 1 velká bageta

– 6 vajíček

– čerstvá petržel dle chuti

– sůl a mletý černý pepř dle chuti

– sušené oregano dle chuti

– 1 malá cibule

– 2 rajčata

– 5 libových klobás dle obliby (ideální budou ty šunkové)

– 200 gramů zakysané smetany

– 100 gramů strouhaného sýra

– trochu mléka

Jak postupovat při přípravě zapečených sendvičů?

V první fázi si nakrájejte chléb na stejně široké plátky. Poté si vezměte k ruce plech vystlaný pečícím papírem a na něj vyskládejte chlebové plátky namočené v mléce. Následně si v míse vyšlehejte vejce se solí, mletým černým pepřem, oreganem, petrželkou.

Do směsi vlijte i zakysanou smetanu, vsypte najemno pokrájenou cibuli, vložte kolečka klobás, kostičky rajčat, strouhaný sýr a dobře promíchejte. Na vyskládané chleby nakonec připravenou směs vlijte a špachtlí rovnoměrně rozprostřete po celé ploše. Pokrm dejte zapéct do trouby na půl hodiny při 180 stupních Celsia.

Servírování zapečených „sendvičů“

Upečené jídlo krájejte na přiměřeně velké „sendviče“ a podávejte s čerstvým zeleninovým salátkem, nebo třeba kečupem, či tatarkou. Dokonalý bude pokrm i s čerstvou nasekanou jarní cibulkou, nebo pažitkou. Do výše uvedené směsi před zapékáním můžete vložit cokoliv rádi jíte.

Místo klobásy je možné zapéct chléb s šunkovým salámem, uzeným kuřetem, nebo jen s různými druhy sýrů. Hodit se bude například niva, mozzarella, hermelín, nebo gorgonzola. Tato varianta je vhodná pro vegetariány. Přejeme dobrou chuť!

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]