Jednoduchý a rychlý dezert: Zmrzlinové Tiramisu

Léto se sice přiblížilo svému konci a brzy odzvoní času opalování i grilování, avšak mlsat můžete stále! Zmrzlinové Tiramisu vás oslní v kteroukoliv roční dobu. I v podzimních měsících skvěle osvěží a zachutná. Jeho příprava je velice jednoduchá. Pokud tedy máte v oblibě zmrzlinové dezerty, tento vám dozajista učaruje. Hlavně je zdravější, než ty kupované!

Recept na zmrzlinové Tiramisu

Na přípravu osvěžujícího dezertu si obstarejte tyto ingredience:

  • 500 mililitrů smetany ke šlehání
  • 370 gramů kondenzovaného mléka
  • máslové sušenky (ideálně BeBe, mohou být jak vanilkové, tak i kakaové)
  • čokoládové vločky

Zmrzlinové Tiramisu: Postup přípravy

Do velké mísy vlijte smetanu a vyšlehejte z ní tuhou hmotu. Postupně také zakomponujte do směsi kondenzované mléko. Až budete mít krém propojený a hotový, vložte jej do mrazáku alespoň na dvě až tři hodiny.

Po uplynutí doporučené doby vyjměte smetanu a promíchejte jí s čokoládovými vločkami. Kromě vloček lze použít i strouhanou hořkou čokoládu. Záleží tedy jen na vás, co si vyberete. K ruce si následně vezměte zapékací misku o rozměrech 23 x 25 centimetrů a na dno rozložte rovnoměrně máslové sušenky.

Ty pokryjte vrstvou smetanové mražené náplně a na ní navrstvěte další kusy sušenek. V tomto stavu dejte zákusek opět do mrazáku na pět až šest hodin. Ideální bude, když dezert necháte v mrazničce přes noc.

Servírování zmrzlinového Tiramisu

Až Tiramisu dobře ztuhne, vyjměte jej z mrazáku a pokrájejte na kostky. Podávejte s čerstvým ovocem. Vhodné jsou například jahody, borůvky, nebo banány. Ostatně tyto druhy ovoce můžete zakomponovat i do samotného krému, ještě předtím, než ho dáte zamrazit se sušenkami.

Pokud si budete chtít vytvořit zdravější verzi tohoto zákusku, je možné místo smetany použít i měkký nízkotučný tvaroh a dietní sušenky. Přejeme dobrou chuť!

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]