Jednoduchý jablečný koláč, který lze připravit v pánvi

Po náročném dni v práci někdy potřebujete trochu klidu a pohody. V tomto případě si manžel jistě koupí pivo a vy si můžete připravit mezi lidmi velmi oblíbený koláč, kterému se říká „dvě jablka“. Kde na to vzít sílu? Věřte, že ji příliš potřebovat nebudete, protože je to velmi snadné a rychlé. Jednoduchý koláč se připravuje na pánvi bez kapky oleje, ale přitom je velmi jemný a lahodný.

Co budete potřebovat?

Stačí jen nasekat jablka a okamžitě je položit v jedné vrstvě na suchý povrch silnostěnné pánve. Potom pánev zaplníte jednoduchým těstem a máte téměř hotovo. I přesto, jak je to snadné, je výsledek úžasný a připravíte ho během chvilky. Po dokončení musíte jen chvilku počkat, až koláč vychladne a můžete si užít jeho jedinečnou chuť a úžasnou chuť jablek. Podívejme se, co budete potřebovat na výrobu:

  • jablko – 2 ks,
  • vejce – 3 ks,
  • mléko – 350 ml,
  • cukr – 150 g,
  • pšeničná mouka – 200 g,
  • droždí – 13 g,
  • kukuřičný škrob – 15 g,
  • vanilka – podle chuti.

Příprava jablečného koláče

Smíchejte dvě vejce a 100 gramů cukru s vanilkou, vyšlehejte mixérem na střední rychlosti. Nalijte 100 ml mléka a znovu dobře promíchejte mixérem. Do tekuté směsi přidejte mouku a jemně ji smíchejte se směsí pomocí metličky, abyste se zbavili hrudek. Přidejte droždí a začněte s hnětením hustého těsta.

Umyjte jablka, vykrojte střed a nakrájejte na malé kousky. Položte jablka na dno pánve (průměr 28 cm) v jedné vrstvě a poté zakryjte těstem.

U mléka v kastrolu smíchejte vejce se škrobem, nalijte zbývající mléko a nádobu dejte na mírný oheň. Neustále míchejte, dokud krém nezhoustne. Směs dejte do cukrářského sáčku a krémem natřete těsto.

Dejte pánev na střední teplotu, zakryjte a vařte 25 minut. Poté nechte vychladnout a můžete servírovat. Až koláč vychladne, můžete ho také posypat práškovým cukrem, pokud to tak máte rádi. Rozhodně to ale není nutné.

Přejeme dobrou chuť!

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]