Nový recept: Tak vynikající palačinky jste v skutku nikdy nejedli! Po ochutnání je budete dělat minimálně 3x týdně

Pokud si chcete uvařit něco slaného a originálního, tyto bramborové palačinky s rybí náplní pro vás budou tím pravým ořechovým.  

Pokud jste milovník slaných jídel, recept na tyto bramborové palačinky s chutnou rybí náplní si určitě zamilujete. Příprava není vůbec náročná a výsledný pokrm se hodí snad do každé části vašeho dne. Abyste ovšem uspěli, je zapotřebí řídit se krok po kroku níže uvedeným postupem, díky kterému budou palačinky měkké a krásně nadýchané. Nyní již na nic nečekejte a pusťte se do toho.

Bramborové palačinky s rybí náplní

Recept na běžné palačinky zná téměř každý z nás, a proto se nabízí otázka, proč si neudělat tuto oblíbenou snídaňovou variantu na slano? Rozdíl je ovšem v tom, že slané palačinky si můžete dát díky obsaženým potravinám na oběd i večeři. Pokud se budete řídit podle níže uvedeného receptu, bramborové placičky by měly být měkké a voňavé. K přípravě budete potřebovat následující ingredience:

  • 400 mililitrů mléka
  • 300 gramů brambor
  • 3 ks vejce
  • 120 gramů mouky
  • 1 stroužek česneku
  • 2 polévkové lžíce rostlinného oleje
  • Sůl a pepř, podle chuti
  • Zelenina
Fotografie: Freepik

K přípravě náplně potřebujete:

  • 1 ks konzervovaných sardinek v oleji
  • 2 ks vejce
  • Majonéza
  • Bylinky, podle chuti

Postup pro přípravu:

  • Nejprve smíchejte mléko s vejci, moukou, solí, pepřem a z ingrediencí následně vypracujte hladké těsto.
  • Jakmile budete mít hotovo, rozmačkejte brambory zasyrova šťouchadlem a vmíchejte je do následně do těsta také.
  • Do těsta nyní přidejte rostlinný olej a nakonec nadrobno nakrájenou zeleninu.
  • Těsto dobře promíchejte, aby se všechny ingredience dostatečně pospojovaly.

  • Rozpalte pánev, přidejte trošku rostlinného oleje a vlijte na ní část těsta. Bramborovou palačinku smaže z obou stran dozlatova a takto pokračujte, dokud nezužitkujete celou směs s ingrediencemi.
  • Jakmile budete mít všechny bramborové palačinky usmažené, můžete se přesunout k přípravě náplně.
  • Uvařte vejce, nechte je vychladnout a nakrájejte je na malé kostičky. Poté je smíchejte s nadrobno nakrájenou zeleninu, rozmačkanými sardinkami (nejprve je zbavte oleje), bylinkami a majonézou v jednu směs – majonézy stačí přidat tolik, aby spojila všechny ingredience.

  • Náplň nezapomeňte pořádně promíchat, aby se všechny chutě vstřebaly a byly co nejchutnější. Poté ji natřete na každou bramborovou palačinku a můžete začít stáčet.
  • A máte hotovo, dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]