Salát, pro který vám všichni utrhnou ruce: To musíte vyzkoušet

Každý si občas chce odpočinout od tučného jídla, po kterém se nemůžete půl hodiny postavit. Pokud i na vás přišla tato chvíle a nevíte, čím to vyřešit, vyzkoušejte toto.

Česká kuchyně váš už omrzela a máte chuť vyzkoušet něco nového? Tento jedinečný salát se hodí pro každou příležitost. Můžete si jej udělat jen tak k televizi, zařadit jej do rautu na oslavě či s ním pohostit návštěvu. Ve všech případech se zaručeně osvědčí a vaši blízcí se nebudou moci dočkat, až se s nimi o recept podělíte a budou si jej moci vyzkoušet sami doma. Navíc je jeho výroba strašně jednoduchá.

Ingredience a způsob přípravy salátu

Budete potřebovat:

  • Jedno balení krabích tyčinek
  • Čtyři větší kroužky zakonzervovaného ananasu (můžete použít i čerstvý, ale přeci jen ho nevyužijete v takovém množství)
  • Jednu čerstvou salátovou okurku (dbejte na to, abyste ji koupili tvrdou, v opačném případě bude hořká a zkazí celou chuť pokrmu)
  • Pět polévkových lžic vařené rýže
  • Dva kusy vajec
  • Sůl, pepř, mletou papriku, česnekové koření a bylinky buďto čerstvé, nebo opět ve formě koření, dle vašeho výběru
Fotografie: Unsplash

Nejprve si vezměte dvě vajíčka, napusťte vodu do hrnce a nechejte je uvařit. Můžete klasicky, kdy je přivedete k bodu varu a necháte provařit na pět minut, nebo také zdravější formou. Na tu si ovšem vyhraďte více času, na druhou stranu tím ve vejci zachováte více živin.

Fotografie: Unsplash

Jakmile tedy máte vejce v hrnci a voda uvnitř došla k bodu varu, okamžitě vypněte plotýnku, přikryjte hrnec pokličkou a nechejte vejce deset minut dojít. Chce to trochu trpělivosti, ale výsledek stojí za to a celý recept tím posunete na novou úroveň.

Salát máte rychle a levně hotový

Jakmile vám vařená vejce vychladnou, tak je spolu s ananasem, okurkou a krabími tyčinkami nakrájejte na kostičky. Pokud budete používat čerstvý ananas, tak počítejte s tím, že má menší obsah cukru, tím pádem bude chuť ostatních surovin o to výraznější. Zbytek receptu je nadmíru jednouchý.

Jediné, co totiž musíte udělat, je všechno dohromady smíchat a přilít trochu majonézy či tatarky. Poté už jen salát nechejte vychladit v lednici a můžete podávat.

Hodí se skvěle jako příloha k různým obědům, nebo třeba jako lehčí večeře či svačinka, volba je čistě na vás. Ať už se ale rozhodnete jakkoliv, chuťové pohárky vám za to jistě poděkují. Dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]