Jemné a na jazyku se rozplývající palačinky zvládnete připravit i bez mléka. Inspirujte se snadným receptem

Palačinky si zamilovaly nejen děti, ale i dospělí. Není divu, jsou prostě výtečné. Nyní si je můžete připravit podle receptu, který neobsahuje mléko. Přesto je výsledek velice chutný, nadýchaný a jemný. A to především díky minerální vodě, která těsto skvěle prokypří.

Jaké suroviny budete potřebovat na přípravu nadýchaných palačinek bez mléka?

Než se pustíte do smažení palačinek, připravte si následující ingredience na těsto:

  • ½ litru sycené minerální vody
  • 200 gramů hladké mouky
  • 100 gramů zakysané smetany
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • 2 vajíčka
  • 2 lžíce slunečnicového oleje (do těsta) + trochu na smažení

Jak postupovat při přípravě nadýchaných palačinek?

Začněte tím, že si v hlubší míse vyšleháte vejce spolu s moučkovým cukrem. Poté přidejte prosátou hladkou mouku, zakysanou smetanu, slunečnicový olej.

Nakonec vlijte i sycenou minerální vodu. Ze všech surovin vypracujte homogenní polotekuté těstíčko, které nebude obsahovat hrudky.

Smažení palačinek a jejich servírování

Z připraveného těsta nyní tvořte palačinky. Na rozpálenou pánev s trochou slunečnicového oleje vlévejte pomocí naběračky trochu směsi, dobře rozprostřete a smažte dozlatova z jedné i druhé strany.

Hotové palačinky bez mléka plňte například skořicovým cukrem, marmeládou, ovocným džemem, Nutellou, povidly, sladkým tvarohem, rozpuštěnou čokoládou anebo drcenými oříšky. K porci se bude hodit také šálek kávy. Přejeme vám dobrou chuť.

Různé variace palačinek

Pokud zatoužíte například po kakaových palačinkách, můžete jednoduše do těsta před smažením přisypat kvalitní kakaový prášek. Hodit se bude do palačinkového těstíčka i jemně strouhaný kokos, namleté oříšky nebo třeba mletý mák. Možné je palačinky připravit i naslano. Pouze uberete cukru v receptu a přidáte sůl. Slané placky budou skvělé například s kozím sýrem, s čedarem, s dušeným špenátem či s míchanými vejci.

Pokud zatoužíte například po kakaových palačinkách, můžete jednoduše do těsta před smažením přisypat kvalitní kakaový prášek. Hodit se bude do palačinkového těstíčka i jemně strouhaný kokos, namleté oříšky nebo třeba mletý mák. Možné je palačinky připravit i naslano. Pouze uberete cukru v receptu a přidáte sůl. Slané placky budou skvělé například s kozím sýrem, s čedarem, s dušeným špenátem či s míchanými vejci.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]