Jemný tvarohový dort se doslova rozplývá na jazyku

Máte chuť na lehký krémový dezert? Pak se nechte inspirovat tímto receptem na tvarohový dort, který zachutná všem. Jeho příprava je velmi jednoduchá a zvládne ji i domácí cukrář začátečník. Zákusek se hodí jak na rodinnou oslavu, tak i na snídani, nebo odpolední svačinku. Radost s ním uděláte zejména dětem.

Jaké suroviny budete potřebovat na tvarohový dort?

Před zahájením pečení si připravte následující ingredience:

  • 120 gramů polohrubé mouky
  • 120 gramů krupicového cukru
  • 1 lžičku kypřícího prášku do pečiva
  • 200 gramů měkkého tvarohu

Také budete potřebovat: 250 mililitrů smetany ke šlehání, 4 vajíčka, lžičku vanilkového cukru, špetku soli, 120 gramů moučkového cukru a jednu lžíci kakaového prášku.

Jak postupovat při přípravě tvarohového dortu?

Nejprve si v míse vyšlehejte vejce s krupicovým a vanilkovým cukrem do pěny. Pak do směsi postupně přidejte polohrubou mouku, kypřící prášek, špetku soli a vymíchejte hladké těsto. K ruce si následně vezměte plech vystlaný pečícím papírem ideálně o průměru 20 x 20 centimetrů a vlijte do něj připravené těsto. To pak dejte péct do trouby na půl hodiny při 190 stupních Celsia. Upečený korpus vyjměte z trouby a nechte vychladnout.

Příprava tvarohové náplně a kompletace dortu

V jedné větší míse si vyšlehejte smetanu do tuha, pak postupně do hmoty zapracujte i měkký tvaroh a moučkový cukr, aby vám vznikla homogenní krémová směs. Vychladlý korpus rozřízněte uprostřed podélně na dva stejně široké pláty. Na ten spodní navrstvěte dostatečné množství krémové náplně z tvarohu a smetany a přiklopte druhým plátem piškotu.

Zbylým krémem potřete dort i na celém povrchu a posypejte kakaovým práškem. Aby byl dort skvěle uleželý, je nutné jej dát chladit alespoň na pět hodin do lednice. Podávejte porcované s šálkem kávy, nebo čaje. Přejeme vám dobrou chuť!

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]