Mleté maso rozválejte na prkénku a položte na něj plátky sýru. Výsledek? Magicky dobrý

mleté maso placka

Mleté maso nemusí sloužit jen k těstovinám nebo jako náplň do paprik. Dá se z něj udělat i lahodná placka, která zaručeně překvapí. Její chuť je opravdu jedinečná.

Mleté maso nepatří v kuchyni mezi nejoblíbenější pokrmy a to hlavně proto, že si spousta lidí myslí, že práce s ním nemůže být kreativní. Opak je ale pravdou. I z mletého masa lze připravit lahodný pokrm, který zaručeně překvapí každého, kdo jej ochutná. Málokoho by totiž napadlo, že se z mletého masa dá udělat i něco jiného než jen koule. A to například placka.

Na přípravu placek z mletého masa budeme potřebovat:

  • 1 kg mletého masa
  • 2 balení slaniny
  • taco koření
  • 12 plátků sýra ementál
  • 2 papriky
  • 1 cibule

mleté maso miska

Recept, který překvapí nejen svou chutí, ale i rychlostí přípravy

Příprava tohoto receptu není nijak náročná, proto je dobré jako první krok si rovnou zapnout troubu. Tu si předehřejeme na 180 stupňů a vrhneme se na přípravu samotného pokrmu. V misce si smícháme mleté maso spolu s kořením taco. Vše pečlivě promícháme tak, aby nám vznikla jednotná hmota, která bude dostatečně ochucená.

mleté maso roláda

Připravíme placku, kterou budeme postupně vrstvit

Z mletého masa následně vyválíme placku. K tomu nám poslouží plech, na který umístíme alobal a poté mleté maso. Jakmile je z něj placka, začneme na ní vrstvit další ingredience. Začneme vrstvou sýra, na který poskládáme nakrájenou cibuli a papriku. Takto navrstvené mleté maso následně srolujeme do kuličky.

roláda mleté maso

Vše obalíme do slaniny a můžeme zapékat

K výrobě ruličky nám poslouží alobal, na kterém je maso umístěno. Jakmile je rulička hotova, alobal jednoduše pokryjeme vrstvou slaniny. Do té následně obalíme ruličku z mletého masa. Hotový pokrm opět zabalíme do alobalu a následně vložíme do trouby. Pokrm pečeme nejprve 20 minut, poté odstraníme alobal a pečeme dalších 30 minut. Rychlý a jednoduchý pokrm z mletého masa je hotový a připraven k podávání.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*