Kapsičky z nadýchaného těsta plněné kuřecí směsí

Kapsičky s kuřecí náplní vás svou chutí jednoznačně dostanou. Jsou tvořené z tenkého a vláčného těstíčka a na jazyku se budou jen rozplývat. Hodí se jak pro návštěvu k pohoštění, tak i na rychlou a chutnou večeři pro celou rodinu.

Potřebné suroviny na přípravu těsta

Obstarejte si následující ingredience:

  • 150 mililitrů vroucí vody
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 lžičku soli
  • 300 gramů hladké mouky

Na náplň pak budete potřebovat:

  • 300 gramů kuřecích prsíček
  • 2 cibule
  • trochu slunečnicového oleje na smažení
  • 100 gramů tvrdého sýra na strouhání
  • plátkový sýr dle výběru
  • sůl, mletý pepř, sladkou papriku a kurkumu dle chuti

Jak připravit těsto na kuřecí kapsičky?

Do většího hrnce nalijte vroucí vodu a smíchejte ji se slunečnicovým olejem a solí. Poté po částech do tekutiny přisypávejte hladkou mouku a vypracujte hladké a nelepivé těsto. Z něj vytvaruje bochník, přikryjte utěrkou a nechte asi deset minut odpočívat.

Příprava kuřecí náplně do kapsiček

Než těsto odleží, pusťte se do přípravy náplně do kapsiček. Cibuli si oloupejte a nakrájejte ji najemno. Následně ji na troše oleje osmahněte, než zesklovatí. Poté k ní přidejte i na kousky pokrájená kuřecí prsa. Restujte dozlatova. Nakonec směs dochuťte solí, pepřem sladkou paprikou a kurkumou dle preferencí.

Tvoření kapsiček, plnění a smažení

Odleželé těsto položte na vál a rozdělte na čtyři až šest stejně velkých kousků. Ty vyválejte na tenčí pláty a plňte kuřecí směsí. Pak zastrouhejte sýrem a na vrch ještě poklaďte jeden plátek tvrdého sýra dle výběru.

Těsto dobře utěsněte, aby náplň z kapsy nevytékala. Nakonec válečkem opatrně kapsu zarovnejte.

V další fázi je potřeba kapsičky osmažit. To učiňte tak, že si v pánvi rozpálíte slunečnicový olej a pokladete do nich plněné těsto. Smažíte z obou stran dozlatova.

Servírování kuřecích kapsiček

Až budou kapsičky plněné kuřecí směsí hotové, podávejte je ideálně teplé společně s oblíbenými dipy a omáčkami. Hodit se bude i zeleninový salát.

Přejeme dobrou chuť!