Recepty s mletým masem jsou velice oblíbené, protože jsou velmi chutné. Tentokrát si můžete z mletého masa a dalších surovin připravit tyto šneky, které jsou i s kyselými okurkami.
Z mletého masa lze připravit velké množství receptů a takto zpracované maso se používá téměř v každé zemi. Někteří lidé si však způsob jeho přípravy přizpůsobili vlastním zvykům a chutím. Pokud byste si chtěli vyzkoušet něco nového, může to být třeba tento recept, ze kterého nakonec vytvoříte jakési závitky, které lze považovat i za šneky.
Suroviny, které budete potřebovat
Na přípravu tohoto receptu budete potřebovat následující suroviny:
- 2 ks cibule
- 250 g houby
- 500 g mleté maso
- 4 ks nakládané okurky
- 4 ks krajíce chleba
- 2 čajové lžičky soli
- 1 čajová lžička mletého černého pepře
- 1 čajová lžička oregana
- 1 čajová lžička mleté sladké papriky
- 4 ks brambory
- 100 g sýr
- 1 ks vejce
- 1 ks svazek petržele
- 2 ks stroužky česneku
- 2 ks lavaše
Postup přípravy tohoto receptu
Až si nachystáte veškeré suroviny, můžete se pustit do přípravy tohoto receptu. Začněte tím, že si vezmete struhadlo, na kterém nahrubo nastrouháte oloupanou cibuli a celé nakládané okurky. Následně tyto dvě nastrouhané suroviny dejte do misky, do které dáte i mleté maso.
Zpracujte další suroviny
Jakmile budete mít v misce okurky, cibuli a maso, můžete si vzít chleba, sundat z něj kůrky a chleba dát poté do mixéru. Zde jej rozmixujte nadrobno. Takto rozmixovaný chléb poté dejte do misky k masu a zelenině. Následně si vezměte misku, do níž dejte vejce a rozmíchejte jej. Vejce následně nalijte do mísy k masu, zelenině a chlebu. Celou směs dochuťte soli, černým pepřem, paprikou a oreganem. Nakonec směs důkladně zamíchejte. Vše zakryjte potravinářskou fólií a nechte uležet dalších 20 minut na teplém místě.
Připravte si brambory
Zatímco necháte mísu se směsí na teplém místě, můžete si připravit brambory. Ty omyjte, oloupejte, a nakonec je nakrájejte na kostičky. Následně brambory dejte do hrnce s vodou a uvařte je obvyklým způsobem doměkka. Hned poté můžete vzít mísu s masovou směsí a z ní odebírat kousky, z nichž následně vytvarujete karbanátky.
Osmažte karbanátky v pánvi
Vytvarované karbanátky dejte do pánve s olejem a osmažte je z obou stran dozlatova. Až budete mít dosmaženo, dejte karbanátky do zapékací mísy a posypte je nahrubo nastrouhaným sýrem. Troubu si předehřejte na 180 °C a jakmile v ní bude požadovaná teplota, dejte maso se sýrem péct asi na 20 minut.
Z brambor připravte placky s dalšími surovinami
Zatímco se bude maso péct, můžete si nadrobno nakrájet druhou cibuli a poté ji osmažte v pánvi. Následně si vezměte houby, nakrájejte je na půl měsíčky a přidejte je do pánve k cibuli. Směs dochuťte ještě prolisovaným česnekem. Tuto směs následně smíchejte s brambory a rozšťouchejte vše důkladně na kaši. Rozmixované brambory s ingrediencemi nakonec rozložte na pita chléb a uplácejte.
Připravte šneky z pita chlebu a brambor
Po uplácání bramborové směsi můžete přiložit druhý chleba a poté vše stočit do ruličky. Tu následně nakrájejte na malá kolečka, která jsou široká asi 2 cm. Ta následně dejte do pánve, do níž nalijete trochu slunečnicového oleje. Všechna kolečka nakonec osmažte z obou stran. Toto smažení by mělo trvat asi 5 až 10 minut.
Ještě chvíli a máte hotovo
Jelikož už máte kolečka osmažená, máte tedy hotovou i přílohu. Podívejte se nyní do trouby na maso, zda už je hotové a pokud si všimnete, že už je sýr na karbanátkách hezký zlatý, můžete vypnout troubu a maso vyndat. Na talíř si nyní můžete nandat tuto zajímavou přílohu společně s karbanátky a poté se pusťte rovnou do jídla.
Napište komentář