Skvělý dort s želatinou z kávy a tvarohu. Je velmi dobrý a ještě k tomu nepečený, naprostý ideál bez speciální formy

K přípravě tohoto kávového dezertu nepotřebujete standardní suroviny jako mouku, vejce nebo máslo. Stačí vám jen pár věcí.

Pokud i vaše rodina patří k milovníkům sladkého a neumíte si představit, že by u vás doma někdy nebylo něco sladkého, je tento recept to pravé pro vás. Ale ne vždy člověk najde energii a čas na to něco upéct, protože většinou jsou tyto sladké dezerty docela pracné. A někdy jste možná i líní na to zapnout troubu. Připravte si proto skvělý a nepečený dezert.

Co budete potřebovat

  • 400 g tvarohu
  • 200 g cukru
  • 250 ml vody
  • 200 ml mléka
  • 300 g zakysané smetany
  • 7 g želatiny
  • 1,5 lžíce instantní kávy

Je to opravdu velmi jednoduché

Nejprve si do kávy nalijte 50 ml vody, zamíchejte a nechte vychladnout. Tvaroh, zakysanou smetanu a cukr si rozmixujte mixérem. Poté ještě přidejte mléko a míchejte úplně do hladka. Želatinu zalijte 200 ml vroucí vody a vařte na středním plamenu asi 1 minutu. Poté ji nalijte do mléčné směsi, pomalu a za neustálého míchání.

Mléčnou směs si nyní rozdělte na 2 díly. Rozpuštěnou kávu vmíchejte do jednoho z nich. Nyní si vezměte nějaké formičky a střídavě do nich nalévejte kávovou a tvarohovou vrstvu. Dezert poté dejte aspoň na 2 hodiny do lednice. Poté už můžete vyndat z formiček a začít podávat. Uvidíte, že vám tento dezert bude určitě chutnat.

A máte hotovo

Tento nepečený tvarohový dezert je naprosto skvělým doplňkem k čaji, kávě nebo kakau. I přes to, že je docela malý, je opravdu sytý, takže vám rozhodně bude stačit jeden kus. Pro ještě lepší chuť můžete do dezertu přidat třeba vanilkový cukr. A pokud vás nudí bílá barva, není nic jednoduššího, než použít pár kapek potravinářského barviva. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*