Pokud milujete hranolky nebo krokety, budete nadšení z tohoto jednoduchého receptu pro líné kuchařky

Krokety mohou být hlavním jídlem, ale také skvělou přílohou k masu. Tento recept je právě na krokety s nějakou dobrou rybou.

Jednou za čas si každý může nějakým jídlem zahřešit a většinou jsou jasnou volbou hranolky, protože jsou nejen jednoduché na přípravu, ale také jsou velmi dobré. Můžete je jíst jako přílohu, ale i jako hlavní chod. Druhou takovou možností jsou krokety, které jsou chuťově také moc dobré. A právě něco na způsob kroket si dnes připravíte.

Co budete potřebovat

Na bramborovou směs

  • 600 g vařených brambor
  • 250 g ryby
  • 2 vejce
  • 20 g sýra
  • 130 g cibule
  • 30 g česneku
  • koření, bylinky, sůl a pepř dle chuti

Na omáčku

  • 250 g jogurtu
  • 2 stroužky česneku
  • bylinky

Je to velmi jednoduché

Nejprve si rybu naložte v různém koření a nechte marinovat. Poté ji položte na pánev a smažte, dokud nebude hotová. Potom ji nechte vychladnout. Brambory si dejte uvařit do hrnce a po vychladnutí z nich udělejte bramborovou kaši. Do ní přidejte kopr, různé koření a další aromatické bylinky a také nakrájenou rybu.

Cibuli si nakrájejte nadrobno a smíchejte ji s bramborovou směsí, přidejte rozmačkaný česnek a hmotu pořádně promíchejte. Přidejte vejce a opět zamíchejte. Do brambor si také nastrouhejte sýr, ale to už není nutné, to záleží už jen na vás. Z bramborové hmoty si vytvořte krokety a smažte na pánvi ze všech stran dozlatova.

Ještě omáčku a je to

Na omáčku si smíchejte jogurt nebo tučnou zakysanou smetanu, majonézu, nasekaný kopr a namačkaný česnek. Rybu můžete samozřejmě nahradit třeba šunkou a místo této omáčky si můžete jakoukoliv koupit v obchodě. To už záleží jen na vás. Uvidíte, že budete naprosto spokojení. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*